Vietnam ile vize muafiyeti anlaşması yürürlükte

ANKARA (ANKA)- Türkiye ile Vietnam arasında, diplomatik ve resmi pasaportlarla hizmet pasaportu taşıyanlar için geçerli olacak vize muafiyeti anlaşması yürürlüğe girdi.

Anlaşmaya göre bu tür pasaport taşıyan iki ülke vatandaşları 90 gün içinde evsahibi ülkede ikamet kaydı yaptırmak üzere vizesiz giriş çıkış yapabilecek. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik, Resmi, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamilleri İçin Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Reklam
Reklam

26 Ocak'ta Vietnam'ın başkenti Hanoi'de imzalanan, iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan anlaşmayla, Türkiye ve Vietnam'ın diplomatik, resmi, hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarının seyahatlerini kolaylaşacak. Bu tip pasaport taşıyanların ailelerinin de yararlanacağı anlaşma uyarınca, serbest giriş çıkış yapanlar, evsahibi ülkeye girişlerini takip eden 90 gün içinde ikamet kaydı başvurusunda bulunmak zorunda olacak.