Vietnam’Da 20 Hektarlık Tarla Ve Tonlarca Şekerkamışı Sular Altında Kaldı

İstanbul, 20 Mart Vietnam’ın merkez bölgelerinden Phu Yen’de bulunan şekerkamışı tarlaları ve hasat edilmiş tonlarca mahsul, yerel polisin açıklamalarına göre

İstanbul, 20 Mart Vietnam’ın merkez bölgelerinden Phu Yen’de bulunan şekerkamışı tarlaları ve hasat edilmiş tonlarca mahsul, yerel polisin açıklamalarına göre üç sarhoşun bir su rezervinin vanalarını açmasıyla 2.5 milyon metreküp suyun altında kaldı.
Kaybolan su miktarının 800 olimpik havuzu dolduracak kadar olduğu belirtildi.
Olay, üç sarhoşun Suoi Vuc bölgesinde yer alan rezervin kontrol merkezine girerek rezervdeki suları boşaltmasıyla 20 hektarlık şeker kamışı tarlası ve yaklaşık 150 ton hasat edilmiş mahsul sular altında kaldı.
Olay esnasında tarlalarında çalışan 10 çiftçi çeşitli yükseltilere tırmanarak hayatlarını kurtardılar.
Rezerv yetkililerinnin açıklamasına göre, olay esnasında rezervde bulunan güvenlik görevlileri yaklaşık 800 metre uzaktaki başka bir istasyonda olmaları sebebiyle saldırganları durduramadılar.
Polis tarafından yakalanan üç kişinin sorgularının devam ettiği duyuruldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: