Villa Bahçesine Katılan Alan, Park Olarak Halka Açıldı

Çankaya Belediyesi, kamuya ait olduğu halde villa bahçesine katılmış bir arsa üzerindeki işgali kaldırarak, burayı...

Çankaya Belediyesi, kamuya ait olduğu halde villa bahçesine katılmış bir arsa üzerindeki işgali kaldırarak, burayı parka dönüştürdü.

Yeşil alan çalışmalarına hız veren Çankaya Belediyesi, bir yandan yenilerini yapıp eski parkları onarırken, diğer taraftan da kamunun ortak malı olan alanları korumaya, buraları halkın ortak kullanımına açmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Turan Güneş Bulvarı'nda kamuya açık bir alanın duvar örmek suretiyle villa bahçesine katılmasına son verildi. Söz konusu alan, bulvardan girişler açılarak erişilebilir hale getirildi, peyzaj düzenlemesi yapılıp oyun grupları ve spor aletleriyle halkın aktif kullanımına açıldı.

Reklam
Reklam

Gazeteci Erdal İpekeşen'in de gündeme getirdiği bu alandaki parka İpek Parkı isminin verilmesi kararlaştırıldı. İpek Parkı'nın 8 Haziran 2012 Cuma günü hizmete açılması planlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: