Viral olan Dubai çikolatası nasıl yapılır? Evde Dubai çikolatası tarifi

Dubai çikolatası son zamanlarda sosyal medyada fırtınalar estiren ve neredeyse herkesin denemek istediği bir tatlıya dönüştü. Zengin çikolata aromasıyla adeta görsel bir şölen olan Dubai çikolatasının bu kadar popüler olmasının sebebi sadece şık sunumu değil aynı zamanda oldukça kolay bir şekilde evde hazırlanabiliyor olması. Instagram'da veya TikTok'ta gördüğünüz o mükemmel çikolata dilimlerini evde yapmak ise doğru malzemeler ve birkaç püf noktasıyla mümkün.

Dubai çikolatasının en dikkat çeken özelliği, yumuşacık çikolata dolgusu ve çıtır Antep fıstığının parçalarının mükemmel uyumu. Bunun için Dubai çikolatasını hazırlarken kaliteli malzeme kullanmak büyük önem taşıyor; kakao oranı dengeli bir sütlü çikolata ve lezzetli bir Antep fıstığı ezmesi ile hem aromayı artırabilir hem de kıvamını mükemmel hale getirebilirsiniz. Eğer siz de bu tarifi evde denemek istiyorsanız, hemen kolları sıvayıp mutfağa geçmenin tam zamanı! İşte detaylar!

Dubai Çikolatası malzeme listesi


  • 50 gr taze kadayıf
  • 70 gr Antep fıstığı ezmesi
  • 1 çay kaşığı Tahin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tablet çikolata

Dubai Çikolatası nasıl yapılır?


  • Çikolatayı bir kasede eritin ve temperleyin.
  • Bir kalıba veya plastik kaba bir kat koyun ve 15 dakika dondurun
  • Kadayıfı tereyağıyla bir tavada kızarana kadar kızartın.
  • Kadayıf ve Antep fıstığı ezmesini karışım kremamsı ve hafif akışkan olana kadar karıştırın. Oranı tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Çikolatanın üzerine Antep fıstığı kadayıfı karışımı ekleyin. Ardından eritilmiş çikolatayı üzerine dökün.
  • Çikolatayı 2-3 saat dondurun.

Dubai Çikolatası yapımı için malzeme önerileri


1. Taze kadayıf için çıtır lezzetin sırrı: Özka Çikolata Yapımına Uygun Kurutulmuş Tel Kadayıf (500 gr)


Hepimiz biliyoruz ki kadayıfı yakmadan ya da dökmeden kavurmak neredeyse imkansız. Bunun için meşakkatli kavurma işlemiyle uğraşmak istemeyenlere tam kıvamında kavrulmuş Gazioğlu Üçler Çıtır Kadayıf ürününü tavsiye ediyoruz. Çünkü bu sayede hem tarifi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirir hem de bulaşık ve temizleme işlemlerinden tek seferde kurtulursunuz. Eğer ki tarife sadık kalmak isterseniz de Özka Kurutulmuş Tel Kadayıf, özellikle Dubai çikolatası gibi popüler tatlıları evde yapmak için kullanabileceğiniz harika bir ürün. Bu incecik tel kadayıf, Künefeden baklavaya, modernden geleneksele kadar hazırlayacağınız her türlü tatlıya çıtır bir doku ve eşsiz bir lezzet katmasıyla mutfaklarda olmazsa olmaz bir malzeme!

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar bu ürünü çıtır çıtır yapısını övüyor. "Kızımla evde dubai çikolatası yapmak için aldık. Kaliteli beğendik." yorumlarıyla özellikle çikolatalı fıstıklı barlar yaparken hem görsel hem de lezzet açısından harika sonuçlar elde ettiklerini belirtiyorlar.

Ürünü İncele

2. Tereyağı için doğallığı ve lezzeti buluşturan: Sütaş Dilimli Yayık Tereyağı (1000 grx2 Adet)


Sütaş’ın dilimli yayık tereyağı, her bir dilimi ayrı paketlenmiş şekilde sunuluyor, bu da hem kullanım hem de saklama açısından büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir seçenek olan tereyağı, ev yapımı Dubai çikolatınızın dokusunu zenginleştirip lezzetini artıracak!

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar Sütaş’ın tereyağının kolay kullanımını çok beğeniyor. Özellikle dilimli yapısının mutfakta büyük bir kolaylık yarattığını belirtiyor. Ayrıca, lezzetinin doğal ve yoğun oluşu da çok övgü alıyor.

Ürünü İncele

3. Antep fıstığı ezmesi için fıstığın en güzel hali: Devlip Parçacıklı Antep Fıstığı Kreması (300 gr)


Devlip Parçacıklı Antep Fıstığı Kreması, kahvaltılarınızın veya atıştırmalıklarınızın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir lezzete sahip. Yüzde 40 oranında boz iç Antep fıstığı içeren bu krema, protein ve enerji deposu olmasıyla da dikkat çekiyor. Kahvaltıların yanı sıra smoothie’lerden Dubai çikolatası ve kurabiye tariflerine kadar her an kullanabileceğiniz çok yönlü bir ürün. Üstelik, içinde koruyucu, palm yağı, yapay aroma ya da gıda boyası yok, tamamen doğal bir lezzet!

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar fıstık kremasının yoğunluğu ve kıvamıyla kahvaltılara ve tatlılara inanılmaz bir lezzet kattığını belirtiyor. Ayrıca, "Çok lezzetli, parçacıklı olması ekstra güzel yapıyor. Glikoz içermemesi nedeniyle tercih ettim. Pancar şekeri içeriyor sadece." gibi yorumlar ürünün sağlıklı beslenmeye özen gösteren kullanıcılar tarafından büyük bir artı olarak görülüyor.

Ürünü İncele

4. Tahin için katkısız doğal lezzet: Wefood Organik Tahin (300 gr)


Wefood Organik Tahin, doğal ve katkısız içeriği ile sofralarınıza lezzet katıyor. Yüksek kaliteli yerli susamlardan elde edilen bu tahini, hem tatlı hem tuzlu tariflerde mükemmel bir lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz. Üretim sürecinde tüm besin değerleri korunan Wefood tahin, glüten içermemesi ve ilave şeker barındırmaması sayesinde çölyak hastaları ve diyabet hastaları tarafından da güvenle tüketilebiliyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, Wefood Organik Tahin’in hem kıvamından hem de lezzetinden oldukça memnun. "Süper bir tahin, lezzetli." ve "Tek kullandığım, severek yediğim marka." yorum yapanların yanında ürünün doğal içeriği ve yoğun aroması da sağlıklı beslenmeye dikkat edenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Ürünü İncele

5. Tablet çikolata için enfes: Milka Sütlü Tablet Çikolata (80 grx27 Adet)


Milka'nın ünlü sütlü çikolatası, %100 Alp sütünden gelen yumuşacık tadı ve ağızda eriyen yapısıyla her çikolata severin kalbini çalıyor. 80 gramlık tablet formu, hem çikolatanın tadını doyasıya çıkarmanızı hem de paketlemeniz gerektiğinde pratik bir kullanım yaratıyor. İsviçre’den gelen bu özel lezzet, 27 adetlik büyük paketiyle hem kişisel tüketim hem de sevdiklerinize paylaşmak için ideal.

Kullanıcılar ne diyor?

"Tadı ve aroması çok güzel." diyen kullanıcılar, çikolatayı fiyat olarak da lezzet olarak da efsane buluyor. Ayrıca paketleme konusundaki memnuniyet de dikkat çekiyor; çikolataların her zaman taze kaldığı söyleniyor.

Ürünü İncele

6. Çikolata kabı için güvenilir tercih: Avana Kahverengi Silikon Çikolata Kalıbı


Dubai çikolatanızı kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız Avana silikon çikolata kalıbı tam size göre! %100 gıda dostu ve BPA içermeyen silikon yapısı sayesinde hem sağlıklı hem de çevre dostu bir seçenek olan kalıbın, yapışmaz özelliği ile yağlamaya gerek kalmadan mükemmel sonuçlar alabilirsiniz. Bulaşık makinesinde rahatça yıkanabilen kalıp aynı zamanda 230°C'ye kadar ısıya dayanıklı olmasıyla fırında veya mikrodalgada da güvenle kullanılabilir.

Kullanıcılar ne diyor?

Kullanıcılar, çikolata kalıbını özellikle çok yönlülüğü ve dayanıklılığı nedeniyle övüyor. "Dubai çikolatasını kendim yapmak için aldım. En iyisi!" diyen birçok kullanıcı, kalıpla harika sonuçlar aldıklarını belirtiyor. Ayrıca, kalıbın sağlamlığı ve tekrar tekrar kullanılsa bile şeklini koruduğu da sıkça vurgulanıyor.

Ürünü İncele

7. Kendisi hazırlamak istemeyenler için enfes bir alternatif: Ülker Meşhur Dubai Lezzeti Dubai Çikolatası (93 gr)


Ülker’in son dönemde en popüler ürünlerinden biri haline gelen Dubai Çikolatası, çıtır çıtır kadayıf parçacıkları ve bol Antep fıstığı ile damaklarda şenlik yaşatıyor. Yoğun sütlü çikolata kaplamasıyla her ısırıkta hem çıtır hem de kremamsı bir tat deneyimi sunuyor. Özellikle kadayıf ve fıstık ikilisinin müthiş uyumu, bu çikolatayı sıradan bir atıştırmalıktan çok daha fazlası haline getiriyor.

Kullanıcılar ne diyor?

Çikolatanın çıtırlığı ve Antep fıstığı lezzeti öne çıkıyor. "Ülker Dubai çikolatası beklentilerimin ötesindeydi!" diyen kullanıcılar, bu çikolatanın lezzetli bir ürün olduğunu belirtiyor. Dubai çikolatası hem lezzet hem de ambalaj açısından beklentileri karşılayan bir ürün olarak öne çıkıyor.

Ürünü İncele

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

Anahtar Kelimeler: