Viranşehir Belediyesi Yağımlı Köyünde

Viranşehir Belediyesi köylere hizmet götürmeye devam ediyor. Divane (Usluca) köyünden sonra belediye bu kez de...

Viranşehir Belediyesi köylere hizmet götürmeye devam ediyor. Divane (Usluca) köyünden sonra belediye bu kez de Yağımlı (Nofeli) köyünde çalışmalara başladı.

Yollarının yapılması için tüm kapıları çaldıklarını, tüm çabalarına rağmen yollarının yapılmadığını, son çare olarak BDP'li Viranşehir Belediyesi'ne geldiklerini söyleyen köy sakinleri, Belediye Başkanvekilinin kendilerini kırmadığını ve sözünde durarak yolları yaptıklarını söylediler.

Köy sakinlerinden İskender Gündüz, “Valilik, kaymakamlık gibi her yere gittik. Köye Hizmet Götürme Birliği bize hizmet götürmüyor, belediye getiriyor. Bizler şu ana kadar hizmet görmedik. Bizi hep bugün, yarın diye oyaladılar. Hiç kimse gelip yolumuzu yapmadı. Biz Mehmet Akyürek’e gittik, fakat Mehmet Bey ilgilenmedi. Biz de en son belediyeye gittik. Sağ olsun, Allah bin kere razı olsun, bizi kırmadılar. Başkan bize verdiği sözü tuttu ve yolumuzu şuan yapıyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Viranşehir ziyareti sırasında yol için eylem yaparak Ceylanpınar yolunu trafiğe kapatacaklarını fakat eylemden son anda vazgeçtiklerini söyleyen köy sakinlerinden İsmail Gündüz ise, durumu onlarca defa Valiliğe ve Kaymakamlığa ilettiklerini beelirterek, “Ben şahsen defalarca gittim Valiye ve Kaymakama durumu bildirdim. Fakat bizi hep oyaladılar. Çocuklarımız kış mevsiminde okula gidemiyor. Okul servisi köye yetişmeden çocukları indirip, dönüş almadan geri geri gidiyor. Yağmur yağınca çocuklar okula gidemiyor. Gözlek Köyüne okula gidiyor çocuklar yola yol bile denmez. Sesimizi kimse duymadı. Mehmet Akyürek, bize hakaret etti. En sonunda biz de belediyeye gittik ve şuan çalışmalar var. Başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Köylerinin kış mevsiminde adeta bataklığa döndüğünü belirten 8 yaşlarındaki Ahmet ise, okula gidemediklerini bu yüzden köyde eşeklere binerek eğlendiklerini söyledi.

Köy sakinlerinden Sinan Torun ise köy yolunun hiç bir kurum tarafından yapılmadığını, kendilerine sadece Viranşehir Belediyesi'nin sahip çıktığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: