Viranşehir Belediyesi'nin 650 Çocuğa Siyasi Eğitim Verdiği Merkez Kapatıldı

Viranşehir Belediyesi Eğitim Destekevi, Şanlıurfa Valiliği tarafından kapatıldı. Karara itiraz eden Eğitim Destekevi çalışanlarıyla Şanlıurfa...

Viranşehir Belediyesi Eğitim Destekevi, Şanlıurfa Valiliği tarafından kapatıldı. Karara itiraz eden Eğitim Destekevi çalışanlarıyla Şanlıurfa ve Viranşehir Emniyet müdürlükleri ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Kapatma kararına tepki için Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, başkan yardımcıları, BDP'li meclis üyeleri, parti teşkilatı ve öğretmenler de geldi. Özel Harekât polislerine direnen dört görevli önce gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Merkezin bahçesinde Ahmet Yılmaz tarafından okunan basın açıklamasının ardından polisler, bahçede ve çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Reklam
Reklam

Valilik tarafından bugün saat 16.00’ya kadar kapatılması kararlaştırılan merkezde, 650 öğrenci kayıtlı görünüyor. Kapatma kararına gerekçe olarak, bu öğrencilere derslerin yanısıra siyasi eğitim de verilmesi gösterildi. Polisin merkez çevresinde aldığı güvenlik önlemleri devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz