Viranşehir Ticaret ve Sanayai Odası'ndan Kürtçe ezana tepki

Viranşehir Ticaret ve Sanayai Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret Suruç'ta okutulduğu iddia edilen Kürtçe ezana tepki...

Viranşehir Ticaret ve Sanayai Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret Suruç'ta okutulduğu iddia edilen Kürtçe ezana tepki gösterdi. Dinde böyle bir çığır açmanın bir partinin işi olmadığını ifade eden Tepret, yüzyıllardır aslıyla okunan ezanın Arapça dışında bir dil ile okutulmasının iyi niyetle bağdaşmadığını söyledi.
Son zamanlarda Zerdüştlüğe özenen BDP'li başkanları çeşitli ve tuhaf icraatları ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Tepret, "'BDP'li Belediye Başkanları ve parti yekilileri temiz dinimizden ellerini çeksinler.Zerdüşlük'e merak saranların İslam dini ile ilgilenmeleri bir tezattır. Olayı kınıyoruz ve bunu yapanların akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyorum. Böldede yaşıyan kürt kardeşlerimizin ezan ile sir sorunları yok.'' şeklinde konuştu.
Ayrıca Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin önde gelen iş adamlarından biri olan eczacı Kamil Kankılıç, ezanın Kürtçe okunmasını yanlış bulduklarını olayın kabul edilemez olduğunu belirtti. Kankılıç, "Daha önceki yıllarda 18 yıl boyunca ezan Türkçe okundu. 1950'li yıllarda tekrar Arapça okunmaya başladı. İbadetin ibadet olabilmesi için kurallarına uygun yapılması gerekir. Mesela abdest alırken ayakların yıkanması gerekiyorsa ben ayak yerine kafamı yıkıyorum demek yanlış olur ve ibadet sayılmaz. Yıllardır arapça okunan ezanın farkı bir dilde okunmasının iyi niyetle bağdaştıramıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz