Viranşehir’de 40 yıllık su çilesi

Mezranın kadınları ve çocukları, sıkıntısını çektikleri içme suyu ihtiyaçlarını her gün 500 metre yol yürüyerek dere kenarında bulunan kuyudan karşılıyor

Mezranın kadınları ve çocukları, sıkıntısını çektikleri içme suyu ihtiyaçlarını her gün 500 metre yol yürüyerek dere kenarında bulunan kuyudan karşılıyor. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan 8 haneli 50 nüfuslu Çipini mezrasında yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşandığı belirtildi. İçme suyu sıkıntısı çeken köylü kadınlar, ellerine aldıkları kova ve bidonlarla her gün 500 metre yol yürüyerek kuyudan çektikleri suyla ihtiyaçlarını karşılıyor.

Her gün birkaç kez 500 metre uzaklıktaki kuyuya giderek su taşıyan kadınlar, yıllardır yaşadıkları çilenin son bulmasını istiyor.Yaklaşık 40 yıldır su taşıma çilesi çektiklerini anlatan köylü kadınlar, “ 40 yıldır bu susuzluğu çekiyoruz. Yolumuz yok. Suyumuz yok. Çocuklarımız okula gidemiyor. Bir damla suyumuz yok. Günlerdir çamaşırlarımızı buz tutmuş yıkayamıyoruz. Allah rızası için bu sorunumuza bir çare bulsunlar. Bu karda bu kışta suyu nerden getirelim. Bize de yazıktır. Yetkililer gelip bizi bu halden kurtarsınlar.” Dedi.

Reklam
Reklam

SUYU OLMAYAN MEZRANIN KÖPRÜSÜDE YOK

Yaklaşık 40 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken Mezranın köprüsü de yok. Yağan yağmurdan dolayı zaman zaman derenin taştığını belirten servis Şoförleri, öğrencilerin günlerce okulla gidemedikleri belirtti. Köprü olmadığı için kış aylarında yağan kar ve yağmurdan dolayı taşan derede ne kendisinin karşıya geçebildiğini nede öğrencilerin gelebildiğini kaydeden servis şoförü, “ sadece bir boru koymakla köprü olmaz. Yazık günahtır öğrenciler derslerinden geri kalıyor. Geçenlerde yağan kardan dolayı yolda mahsur kaldım. Arkadaşlar gelip arabamı traktörle çektiler.” Diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz