Viranşehir’de Barışa Bir Tülbent De Sen Aç Eylemi

Viranşehir ilçesinde kültür ve sanat çalışanları çözüm sürecine destek olmak amacı ile beyaz tülbent eylemi...

Viranşehir ilçesinde kültür ve sanat çalışanları çözüm sürecine destek olmak amacı ile beyaz tülbent eylemi başlattı. “Barışa bir tülbent de sen aç” sloganı ile başlatılan eylem de basın açıklaması yapan gençler, barış için savaşmaya hazır olduklarını belirttiler.

Viranşehir’de kültür ve sanat çalışanları “Barışa bir tülbent de sen aç” eylemi başlattılar. Çözüm sürecine destek amacıyla başlatılan eylem için Viranşehir Belediye Amfi Tiyatro Salonu önünde bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına BDP İlçe Eşbaşkanı Halis Aktaş, Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Kuranlıoğlu, BDP İlçe Yöneticileri ve çok sayıda yurttaş da katıldı. Açıklama yapan Mehmet Alma, sürecin kalıcı bir barışa ulaşması için çoğulcu, eşitlikçi ve özgürlükçü bir demokrasiyi bütün kurumlarıyla oluşturmanın buna işlerlik kazandırmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Alma, “Barış seferberliğinde biz genç yurtseverler olarak kendimizi yeni sürece göre örgütlüyor, tüm imkanlarımızı bu anlamda seferber etmek için her türlü fedakarlıkta bulunuyoruz. Barış verilmez, kazanılır. Bu yanılgıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ardından Kürtçe bir açıklama yapan Axin Tatlı, barış sürecine destek olmanın gerektiğine dikkat çekti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı süreci tüm güçleri ile destekleyeceklerini belirten Tatlı, bu sürece herkesin destek olması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamaların ardından beyaz tülbentlere barış sloganları yazan kültür ve sanat çalışanları Erbaneler eşliğinde halaylar çekerek “Bijî aşiti” sloganları attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: