Viranşehir’de bölge planı hazırlıkları

Viranşehir’de bölge planı hazırlıkları

Viranşehir-Mardin Karayolunda bulunan bir Otel’de düzenlenen çalıştaya, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Suna Uluğtürken, Karacadağ Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Başkanı Ayşegül Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Kurum ile birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Tarım, Sanayi, Sosyal politikalar ile Turizm konularının tartışıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Karacadağ Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Başkanı Ayşegül Özbek, bu tür çalışmaların daha önce Türkiye’de Ulusal Kalkınma Planı ağırlıklı ve Merkezi düzeyde yapıldığını hatırlatarak, kalkınma ajansları kurulduktan sonra planlama sürecinin yerele aktarıldığını belirtti. Ajansların daha aktif olarak bulunmaya başladığı 2010 yılından itibaren sadece ulusal kalkınma planı değil aynı zamanda bölge düzeyinde bölge planlamaları başladığını ifade eden Özbek, “ Bu çerçeveden sonra ajansımızı kurduktan sonra ilk önce ön bölge çalışmamız oldu. Bu çalışmanın ardından 2011-2013 yılları arasında bölge planlama çalışmaları bütün Türkiye genelinde gerçekleştirdik. Bu kapsamda bizde ajans olarak hem Urfa’da hem Diyarbakır’da yapmış olduğumuz çalıştay ve etkinliklerle katılımcı bir yöntemle tartışılarak geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ortak akıl ile olgunlaştırılacak bu fikirleri Kalkınma Bakanlığı'na iletip Bölge Planına yansıtacağız” Dedi.

Reklam
Reklam

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ise ilk kez Viranşehir’de böylesi bir toplantının yapıldığına dikkat çekerek, Çalıştayın ilçenin sorunlarının tespiti amacıyla önemli olduğunu belirtti. Katılımcıların söz konusu etkinliği iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydeden Kotan, “ Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın bu toplantısı ile coğrafi konumu, sahip olduğu tarımsal potansiyeli ile bölgenin ve Türkiye'nin en önemli ilçelerinden biri olan Viranşehir’e katkıları büyük olacaktır. İlçemizin sorunları yerinde tespit edilmesi, uygun çözümlerin bulunması ile tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarındaki fırsatlarını yakalama şansı olacağına inanıyoruz."diye konuştu. Yaklaşık 5 saat süren çalıştay’da davetlilere yemek ikramı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: