Viranşehir’de İlk Kist Ameliyatı

Viranşehir’de İlk Kist Ameliyatı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Devlet Hastanesinde ilk defa kapalı yöntemle Over kisti ve tüp ligasyonu ameliyatı gerçekleştirildi.

Haber: Mustafa Çapanak

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanları Op. Dr.Yusuf Olgaç ve Op. Dr.Banu Öndeş tarafından Viranşehir Devlet Hastanesinde kapalı apandisit ameliyatından sonra şimdi de Laparoskopik yöntemle kapalı yumurtalık kisti ve kordon bağlanması ameliyatı yapıldı.

Yumurtalık kisti ve kordon bağlanması isteğinde bulunan 41 yaşındaki 6 çocuk annesi bir bayan hastaya yapılan muayene ve tetkikler sonucu ameliyata alındı.

Reklam
Reklam

Başarılı geçen kapalı Over kisti ve tüp ligasyonu ameliyatı sonrası, hastaların genel durumunun hızlı bir şekilde düzeldiği belirtildi.

Viranşehir Devlet hastanesi Başhekimi Sedat Sayılır konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kapalı yöntemle hastanede ilk defa bu tür ameliyatlar gerçekleştirdiklerini belirterek, kapalı yapılan ameliyatların en büyük özeliğinin ise, hastaların kısa sürede toparlanmaları ve taburcu edilmeleri olduğunu söyledi.

İlkleri gerçekleştiren Viranşehir Devlet Hastanesinde, kapalı safra kesesi ve guatr ameliyatlarının da genel Cerrahi olarak yapıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: