Virüs önleyen tutucu filtre geliştirildi

KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de Piramit Endüstriyel tarafından "Kuş gribi gibi virüslere karşı alınması gereken tedbirler" konulu toplantı düzenlendi.

Tuana Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine, Piramit Endüstriyel Genel Müdürü Mustafa Karamustafaoğlu, Mikro Seramik Genel Müdürü Nuri Sineklioğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Dünyayı tehdit eden biyolojik savaşın gündeme taşındığı bugünlerde kuş gribi gibi tehlikelere karşı artık daha güvende olunduğunu söyleyen Piramit Endüstriyel Genel Müdürü Mustafa Karamustafaoğlu, işitilmesiyle yayılması bir olan virüs, bakteri gibi maddelerin bundan böyle yayılmadan önleneceğini öne sürdü.

Reklam
Reklam

Yönetmeliklere uygun olarak üretilen yüksek tutuculuktaki BaraN S tipi filtreleri ürettiklerini söyleyen Karamustafaoğlu, "Bizim ürettiğimiz yüksek tutuculuktaki BaraN S tipi filtreler kuluçkahane ve gıda işletmelerinde bakteri ve virüs önleyici olarak kullanılmaktadır. Bu filtreler sayesinde ortam daha hijyenik hale gelmektedir. Biz pazar bulmak kaygısında değiliz. Amacımız ülkemizin dış pazarlarda sıkıntıya düşmesini önleme çalışmalarına katkıda bulunmaktır" dedi.

Mikro Seramik Genel Müdürü ve çevre uzmanı Nuri Sineklioğlu ise dünyayı tehdit eden biyolojik bir savaşın olduğunu ve kuş gribi ve şarbon gibi hastalıkların bu durumun ilk adımı anlamına geldiğini kaydetti. Geliştirilen BaraN S tipi filtreler sayesinde kuş gribi gibi virüslerin kümeslere giremeyeceğini dile getiren Sineklioğlu, filtrelerin her ortama kolayca adapte edileceğini ve bu filtrelerin kullanıldığı evlerde kedi, kuş, köpek gibi hayvanların rahatlıkla besleneceğini belirtti.

Bu filtrelerin kullanıldığı ortamda tam hijyen sağladığını söyleyen Sineklioğlu, "Dünyayı tehdit eden biyolojik bir savaş var. Kuş gribi ve şarbon gibi hastalıklar bunun bizim belirleyebildiğimiz ilk adımları. Bu durum farklı ülkelerde farklı durumlarda. Kendisi henüz ortaya çıkmadan ilaçları piyasaya verilen bir sürü hastalık var. Bunlar her sene gelen grip gibi tavuk vebası gibi hastalıklar. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı 2004 yılı Temmuz ayında Kuluçkahane ve Damızlık İşletmelerinin Çalışma ve Sağlık Kontrol Yönetmeliği gibi bir yönetmelik yayımladı. Bu yönetmelik son 5 aydır meyvesini vermeye başladı. En küçük meyvesi de 20 ve 50 bin tavuk ve civcivlerin öldüğü kümesler bu yönetmeliğe uyarsa bir anlamda koruma altına alınacaklar. AB toplantılarında gündeme gelen ve yayımlanan bu yönetmeliklerden sonra Rusya ve Batı Avrupa ülkeleri ülkemizden beyaz et ithal etmeye başladı. Bugünden sonra ne olur, bunu kesin bilemiyoruz. Bizler bugünkü risklerin önüne geçebilmek için, uzun süredir üzerinde çalıştığımız BaraN S tipi filtre ürettik. Bu filtreler her ortama kolayca adapte edilebilen temini kolay filtreler. Bu filtreler kullanıldığı kümese mikrop, virüs, bakteri gibi maddelerin girmesini önleyen ve ortamda temizlik sağlayan filtrelerdir. Kuluçkahane ve tavuk çiftliklerinde hijyenik bir ortam oluşturulması bugünlerde rastlanan kuş gribi gibi risk faktörlerini ortadan kaldıracaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam