Viyana Flarmoni Orkestrası Antalya’da çalacak

Viyana Flarmoni Orkestrası, 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde sahne alacak.<br/> Devlet Opera ve...

Viyana Flarmoni Orkestrası, 18. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde sahne alacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 18.’si düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali yarın İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği Carmen operasıyla başlıyor. Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan 2 bin yıllık antik Aspendos Tiyatrosu’nda düzenlenen festival, 2 Temmuz’a kadar devam edecek. İki yabancı topluluğun sahne alacağı festivalde bu yıl 8 etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Reklam
Reklam

BU TÜR ETKİNLİKLERE İHTİYAÇ VAR
Festivalle ilgili Antalya’daki Marmara Otel’de basın toplantısı düzenleyen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Aspendos Tiyatrosu’nun dünyada antik çağlardan kalmış en güzel sanat mekanlarından biri olduğunu söyledi. Böyle bir mekanda Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük sanat olayına imza atıldığını ifade eden Gökmen, “Bu tür büyük etkinliklerin Antalya’nın adını dünyada daha farklı ve onurlu şekilde duyuracağını düşünüyoruz. İnsanların, toplumların beyinlerdeki bizim imajımızı daha olumlu noktaya taşımak için böyle sanatsal etkinliklere ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda olanaklarımız ölçüsünde ve turizmcilerin desteğiyle bu etkinlikleri sürdüreceğiz.” diye konuştu.

SADECE 50 BİLET KALDI
Festivalin bu yıl Viyana Flarmoni Orkestrası’nı konuk edeceğini anlatan Gökmen, Viyana’nın adını müzikle duyurmasında etkili olan kurumun dünyanın en büyük ve köklü sanat kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün, festivale Viyana Flarmoni Orkestrası’nın katılması için 41 bin euro destek verdiğini, konuk ekibin 21 Haziran’da konser vereceğini aktaran Gökmen, konser için ellerinde 50 bilet kaldığını söyledi. Konser biletlerinin 100-250 lira arasında satıldığını kaydeden Gökmen, Viyana Flarmoni Orkestrası’nın 120 kişilik bir ekiple Antalya’da olacağı bilgisini verdi. Gökmen, “O mekanda çalmanın heyecanını bir yıl öncesinden görüşmüştük. Zannediyorum bu kadar tarihi mekanda onlar da ilk defa çalacak. Antik tiyatro onlar için de büyüleyici olsa gerek.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BALE GÖSTERİSİ YAPILACAK
Gökmen 29 Haziran’da gösterimi gerçekleşecek Kuğu Gölü balesinin Türkiye’de yapılmış en büyük klasik bale gösterisi olacağını söyledi. Devlet Opera ve Balesi sanatçısı 100 dansçının sahne alacağı gösteride 250-300 kişinin görev yapacağını belirten Gökmen, “Kuğu Gölü, Türkiye’de gerçekleşen en büyük bale olacak.” dedi. Gökmen, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin festival için özel olarak hazırladığı Medea operasının da Türkiye prömiyerinin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Basın toplantısı sonunda festivale destek verenlere ve sponsorlara plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz