“vizyon Sahibi Adaylarla Toplumun Karşısına Çıkmak İstiyoruz”

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 17. İlçe Danışma Meclisi, Belediye Kültür Sarayı salonunda...

AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 17. İlçe Danışma Meclisi, Belediye Kültür Sarayı salonunda toplandı.

Toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve Önder Matlı, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, İl Genel Meclisi Başkan Vekili Murat Gültekin, AK Parti İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri ile partililer katıldı.

Reklam
Reklam

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Danışma Meclisinin açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, "Şükürler olsun ki, birlikteyiz. Malumunuz kısa bir süre önce bir rahatsızlığım oldu ve birbirimizden ayrı olduk. Sizlerin duaları ve Cenab-ı Allah’ın lütfuyla bir aradayız. Sağlığımız el verdiğiyle bir arada olacağız. Durmak yok yola devam. Hastalığım sürecinde sağlık politikalarımızın hangi noktaya geldiğini de görmüş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Ulaşımda geldiğimiz nokta ortada. Okullar açılıyor eğitimde geldiğimiz nokta ortada. Çocuklarımız yine sabahleyin kitaplarını sıralarının üzerinde görecekler. 1 yıl sonra yerel seçimlerimiz var. O seçimlere hazırlanacağız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu seçimler için yine en güzel şekilde hazırlanacağız" dedi.

BİR YILDA 102 KANUN ÇIKARDIK

İnegöl’de ve Bursa’da oylarını arttırarak seçimden çıktıklarını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, "Bunda hepimizin emeği var. İyi ki varsınız. İyi ki adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde çalışıyoruz. 2011 seçimlerinde sizlerin ve halkımızın desteğiyle 11 arkadaşımızla parlamentoya gittik. 1 yılda 102 kanun çıkarttık. Halkımızın yaşamını kolaylaştırmak için bu kanunlar hayata geçirildi. Benden önce 2 dönem milletvekilliği yapmış olan Sedat Kızılcıklı arkadaşımızı kutluyorum. Gerçekten çok büyük hizmetler yaptı. Çıtayı olabildiğince yükseltti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TOKİ 2. ETAP KONUTLARI İHALESİ YAPILDI

Bugüne kadar İnegöl’e yapılan hizmetleri anlatan Şahin, "Avarlar Kavşağına sinyalizasyon kazandırdık. Belediye Başkanımız da çok güzel bir kavşak düzenlemesi yaptı. Devlet Hastanesine yoğun bakım ünitesini kazandırdık. Çok şükür 2.OSB’nin kuruluşunda benim de imzam var. İş adamlarımız bizden TOKİ’den fabrikalarımızı yapabilir miyiz diye görüşmelerimiz oldu. Ankara’da Başbakanımıza ve TOKİ Başkanına dosyalarımızı sunacağız ve hayata geçirilmesi için çalışmalar yapacağız. Gümrük binasının açılışını Bakanımızın da katılımıyla gerçekleştirdik. 8 ayda 150 milyon dolarlık işlem yapıldı. 8 bin beyanname, bin TIR muamele gördü. 1.etapta 686 konut yapılan TOKİ’nin ardından 2.etap için ihale 2 Ağustos 2012 tarihinde yapıldı. 1244 konut, 32 derslikli lise, 3 hekimli Aile Sağlığı Merkezini İnegöl’e kazandırmak için düğmeye basıldı. Bursa’dan bir firma ihaleyi aldı. Yakın zamanda inşallah temelini atacağız. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda inşallah hizmete geçecek. 4+4+4 sistemi ile Hacer Salih Yıldız İlköğretim Okulunun B bloğunu İmam Hatip Ortaokulu yaptık. Bu yıl bizim için sorun yok ama önümüzdeki yıl için yer bulmamız gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

AKHİSAR’I DA YENİCE’Yİ DE DOĞALGAZA KAVUŞTURACAĞIZ

Şahin, "İnegöl-Yenişehir yolunun 15 kilometrelik bölümünü yatırım programına aldık. İnegöl-Ankara yolu üzerindeki Kurşunlu ve Oylat yol ayrımı ile ilgili köprülü kavşakların ihalesi yapıldı. Başbakan Yardımcımızdan temel atma törenine katılmasını rica edeceğiz. Oylat yolu ile ilgili çalışmalarımız oldu. Akhisar’a doğalgaz gelecek. Talep topluyorlar. Yenice’de doğalgaz istiyor. Orada da doğalgaz talebi toplanacak. UEDAŞ ile ilgili çok sık şikayetler alıyoruz. İnegöl’e 5 milyon TL’lik yatırım düşünüyorlardı. Onu 15 milyon TL’ye çıkarttı. İnegöl’ün 21 köyünün iletim hatlarını yenileme kararı aldılar. Ayrıca yol aydınlatmalarındaki sıkıntıyı da çözüyoruz. Akıncılar köyü istikametinden, Oylat yol ayrımına kadar bölüm ışıl ışıl aydınlanacak. MOBESE ile ilgili çalışmamız var. İnegöl’ün her yerini kameralarla donatacağız. Kaçakçılık Organize Şube müdürlüğü kuracağız. İlçedeki personel sayımızı arttırıyoruz. 60’a yakın memurun atanmasını sağladık. Sosyal Güvenlik Merkezini Alanyurt’ta, Yaşlı Bakım Merkezini Akhisar’da kuracağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TAKVİM HIZLA İLERİLİYOR

1 yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlere dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’da, "Bizim partimizin istişare ve iş yapma geleneği, hem sözü vermek, hem de o sözü yerine getirmek olduğu için, bu toplantılar hesap verme özelliğini de taşıyor. Türkiye’nin her yerinde sokak iftarları yaptık. Bursa kadar organize iftarlar oldu. Tüm milletvekillerimiz 30 gün boyunca halkımızla iftarda buluştu. Takvim hızlı ilerliyor. Genel seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. Meclisimiz çok hızlı çalışıyor. Eğitim sisteminde bir devrim yaptık. Aynı devrimi kentsel dönüşümde de gerçekleştirdik. Dünyada ekonomik kriz varken, güneyimizde bir ateş topu varken, Avrupa’da işsizlik, borçlanma artarken biz bunları yapıyoruz. 30 Eylül’de AK Parti büyük kongresini yapacak. Biz de Bursa’dan yaklaşık 30 otobüsle katılacağız. Türkiye 11 yılını AK Parti’nin kuruluşuyla tamamladı. Şimdi 2023 için ikinci bir 11.yılın planlamasını yapacak. Yenilenmiş kadrolarla AK Partinin 11 yıllık duruşunu göreceğiz. Hemen ardından yerel seçimlere hazırlanacağız. Eylül 2013 tarihinde yapılacak yerel seçimlere en hazırlıklı parti AK Partidir" dedi.

Reklam
Reklam

YEREL SEÇİMLERE HAZIRIZ

Belediye başkanlığına aday adaylığını koyacak olanlara seslenen Yalçın, "Geçmişten edindiğimiz bir tecrübe var. Biz kişilerden çok prensipleri konuşmalıyız. Kentin yönetimine aday olacak kişiden, belediyecilik ile hizmetler toplum beklentileri nelerdir, verilere ne kadar hâkim bunları teşkilat olarak dinlemek istiyoruz. Ulaşım sorunu ile ilgili ne tür projeleriniz var? Finansmanınız nasıl? Entegre atık sistemi, kadınlarla, gençlerle, yaşlılarla, engellilerle ilgili öngörünüz nedir? Kentin güvenliği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Vizyon sahibi adaylarla toplumun karşısına çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, üye kaydındaki başarılarından dolayı AK Parti İnegöl İlçe teşkilatı adına İlçe Başkanı Bülent Temelli’ye, teşekkür plaketi takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz