VOB analiz

Dün Merkez Bankasının süpriz faiz indirimi piyasalarda şok etkisi yarattı.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

ABD endeksleri dün bu yılki tüm kazancını geri vererek yüzde 4 civarındakayıplarla kapandı. Ekonomik endişeler tüm dünyayı vuruyor.Avrupa'da krizin İtalya ve İspanya'ya sıçrayacağı haberleri endekslerde sert satışa sebep oldu. Asya borsaları da global ayı piyasasına ayak uydurmuş durumda.

Dün Merkez Bankasının süpriz faiz indirimi piyasalarda şok etkisi yarattı.Bir süredir yurtdışındaki sıkıntılara dayanan İMKB artık resmen oyunun içinde.Kararların önlemden çok bizi bekleyen daha büyük sıkıntılardançekinme olarak algılayan piyasa yönünü aşağı çevirdi.Vob'da bir noktadan sonra desteklerini kırınca, aşağı panik hızlı satışları beraberinde getirdi. Destek olarak 70,500, direnç olarak 72,400 takip edilebilir.Bugüne başlangıcın yaklaşık 1000 puanın üzerinde düşüşle olması muhtemel gözüküyor.

Reklam
Reklam

Ağustos Vadeli Dolar Kontratı

Dolar/TL ,Merkez Bankasının 50 baz puanlık faiz indirimi, ve gecelik repoları 5 'e yükseltme kararı sonrası önce geriledi, ardından ise hızla yönünü yukarı çevirdi. Merkezin uzun süredir uyguladığı politikaların vesöylemlerinin ardından ani bir kararla aksiyon alması belirsizlik ve endişeyi bereberinde getirdi.Piyasalarda taşlar yerinden oynamaya başlıyor ve dolar döviz satım ilaheleleri ile kontrol altına alınabilir mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.1,7250 destek, 1,7520 direnç olarak izlenebilir.Bankalararası kotasyonlar bu sabah 1,7380 -1,7440 'lerde.Döviz kontratları yukarı yönlü açılacaktır.