VOB analiz

MB Ağustos ayından beri başladığı satım ihalelerinde rezervlerini 10 milyar dolar civarında eritmiş gözüküyor.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Güne olumlu başlayan Amerika iyi gelen dataların ve yine Avrupa'yayönelik iyimser beklentilerin etkisinde kazançlarını arttırarak kapanışlarınıyukarıdan gerçekleştirdi. Bankaların yeniden sermayelendirilmesi ile ilgiliumut şimdilik etkili gözüküyor ama bu sermayenin kaynağı ile ilgili henüz bir açıklık yok.

İMKB ise olumlu seyreden yurtdışını satış fırsatı olarak kullandı.Gün içigel gitler sonucu kapanışa doğru gelen satışların altındankalkamadı.Görünen o ki bir süredir düşüşe engel olan pozisyonlar kapatılıyor. Eğer aynı görüntü bugün de devam edecek olursa daha aşağılardan söz edilebilir.

Reklam
Reklam

Vob da volatil hareketlerine haliyle devam etmekte.Gün içi gelen alımdalgalarının arkası gelmedi ve satış baskısı hissedildi. 70bin kritik destek,üzerindeki yukarı denemeler satış fırsatı olarak değerlendirilmeli.72,125direnç bölgesi olarak izlenebilir. Endeks kontratlarının güne 200 - 300puan yükselişle başlamasını bekliyoruz.Kısıtlı yukarı açılış olursa satış baskısı gelebilir.

Dün Merkez Bankası'nın hamleleri dolara damgasını vurdu. Öncemunzam karşılıklar düşürüldü, sonra 1,35 Milyar dolarlık satım ihalesiaçıldı. Maksimum talep gelmesi ve karşılığında 750 Milyon dolarlık satışdikkat çekici. Ardından dolar cinsinden karşılık oranlarının üst limitiniyükseltmesi de piyasanın algısını değiştirmedi.

MB Ağustos ayından beri başladığı satım ihalelerinde rezervlerini 10 milyar dolar civarında eritmiş gözüküyor. Gerektiğinde aynı büyüklükte devam edeceğini açıkladı. Kararlı olunsa da piyasanın önünde durmak zor.Dolarahala ciddi talep var.Destek olarak 1,87 , direnç olarak ise 1,8840seviyeleri takip edilebilir. İlk olumsuz görüntüde yine yukarı yönelmek isteyecektir.

Reklam
Reklam