VOB analiz

Bugün Merkez bankası bir miktar daha satım ihalesi açarak kontrol altındatutmak isteyebilir.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Amerikan endeksleri JP Morgan'ın beklentileri karşılamayan kar rakamları sonrası bir miktar satışla karşılaşsa da günü Google'ın kar beklentileri ile nispeten dengeli eksilerle kapattı. Kapanış sonrası ise Google'ın karı beklentilerin üzerinde geldi. Avrupa cephesinde ise Slovakya'nın EFSF'ye onay vermesiyle istikrar fonu için pürüz kalmadı.S&P’nin İspanya’nın notunu indirdiği haberi bu sabah vadelilerde çok fazla etki yaratmışa benzemiyor.

Reklam
Reklam

İMKB'de dün satış baskılı bir gün yaşadık. Yukarı denemeler cılızdı vebankalar öncülüğünde geri çekilmeler gördük. Hafta başında alınanpozisyonlardan yavaş yavaş çıkma çabası hakimdi. Yukarı olan trend yine tehlikeli bölgelere döndü.Bu seviyelerdeki destekler aşağı kırılırsa yeniden sıkıntılı seanslar görülebilir.

VOB'un 72.000 bölgesini destek olarak korumaya çalıştığını söyleyebiliriz.Özellikle 72bin altında yönümüz aşağı dönecektir. Buralardan destekbulabilirsek hedef 73,800 olabilir.Endeks kontratlarının güne 300 - 400 puan yükselişle açılmasını bekliyoruz.

Ekim Vadeli Dolar Kontratı
Dolar/TL 1,82 seviyelerini destek yaparak yukarı yöneldi.Dün MerkezBankası dolar satım ihalesi açmayınca fiyatlar 1,8350 seviyelerinetırmandı. Paritenin güçlü olmasına rağmen doların iç piyasada talepli olması bizi 1,85 seviyelerine yöneltebilir. Bir süredir 1,82 -1,85 bandı içerisinde hareket alanı oluşturacağından bahsediyorduk.

Bugün Merkez bankası bir miktar daha satım ihalesi açarak kontrol altındatutmak isteyebilir.Açacağı miktar ve talep yine önemle izlenicek. Bu sabahbankalar arası ilk rakamlar 1,8320 -1,8360 seviyelerinde. Dün akşamkiseviyelere göre hafif düşüş göstermiş durumda.Dolar kontratları güne birmiktar aşağı yönlü başlayacaktır.

Reklam
Reklam