VOB analiz

Dolar/ TL'de teknik olarak destek 1,75, direnç ise 1,7660 seviyelerinde.Destek bölgelerinde kısa vadeli kademeli alım için takibe başlanabilir.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Ekim Vadeli Endeks Kontrat

Avrupa krizine yönelik haber akışları endeksleri bir aşağı bir yukarıhareketlendirmeye devam ediyor.En son bıraktığımız nokta ise yenidenumutlanılan ön anlaşma.Geç saatlere kadar süren görüşmeler neticesindeyardım miktarı 1,4 trilyon Euro’ya çıkarıldı.Bu sabah kriz bitti havası var.

İMKB'de dün kararsız seyir hakimdi. Önce alış ardından sert satışlar kısasüren sert tepkiler ve ardından yine bankaların başı çektiğidüşüşler.Volatilite iyice arttı. Merkez Bankası Başkanı Başçı' nın açıklamaları sonrası faizde sert yukarı hareketler bankaların karlılıklarına yönelik endişe yarattı.Avrupa'dan da iyi haber gelmeyince günün düşük seviyelerinden kapandık.

Reklam
Reklam

Vob'da vade sonu yaklaşırken yaşanılan hareketler yanıltıcı olabiliyor. Yenivadeye pozisyon aktarımları da devreye girince 5 -10 dakikalık zaman dilimlerinde 1000 puanlık marjlar yaşanmaya başlanıldı. Pozisyon büyüklükleri azaltılmalı ve volatil anlarda işlem yapmaktan kaçınılmalı.Destek olarak 67,200 direnç olarak 68,500 seviyesi takip edilebilir.Kontratın güne 1500 puana yakın yükselişle başlamasını bekliyoruz.

Ekim Vadeli Dolar Kontratı
Merkez Bankası'nın eylem planının içinde çok da bilinmeyen bir şeyçıkmadı. Kendine güvenen güçlü bir tablo çizen Başçı'nın faizlerle ilgiliaçıklamaları bono piyasasında satışa sebep oldu. Güçlü TL 'de ısrarcı olması ve enflasyonist vurguları doları TL karşısında zayıflatmaya devam ediyor.Buna zaman zaman paritede yardım etmekte.

Dolar/ TL'de teknik olarak destek 1,75, direnç ise 1,7660 seviyelerinde.Destek bölgelerinde kısa vadeli kademeli alım için takibe başlanabilir.Avrupa'daki olumlu hava doları euro karşısında da zayıflattığı anlar alım fırsatı olarak izlenebilir.

Reklam
Reklam