VOB analiz

Global endişeler emtialarda da baskı yaratıyor, dolar güçlendikçe altın ve petrol geriliyor.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Yunanistan'ın borçlarının yarısının silinmesiyle kurtulan Avrupa'dabundan sonra ne olacak soruları çoğalınca endişeler tekrar borsalara satış getirdi.Amerikan endeksleri kapanışa doğru sert düşüşler gördü.Papandreu’nun mali yardımı referanduma götürme kararı da yeni belirsizlikleri beraberinde getiriyor.

İMKB'de de haftaya iyi başlamadı .Dün yurtdışındaki olumsuz havayakısmen güçlü durmaya çalışsak da satış ağır bastı. Avrupa krizininyankıları gerek dünyada gerekse bizde bir süre daha devam edeceğe benziyor. Zaman zaman gelecek iyi haber ve açıklamalara tepki verip etkisi geçtikçe satışa dönen endeksler görebiliriz.

Reklam
Reklam

Vob'da vade değişimi sonrasında daha gerçekçi hareketler bugün itibarenyaşanmaya başlayacaktır.Satış baskısı karşısında gün içi trade amaçlıtepkiler takip edilebilir.Ancak stoploss olarak 66,500 seviyesi izlenmeli.Kontratın güne 1000 puana yakın eksi başlamasını bekliyoruz. Endişelere paralel olarak parite 1,40 üzerinde duramayınca dolar da gerek Euro gerekse diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar /Tl gördüğü düşük seviyelerden tepkisini 1,7850 seviyelerine taşıyabilir.Bu bölgeler satım için uygun ilk seviyeler olacaktır.

Global endişeler emtialarda da baskı yaratıyor, dolar güçlendikçe altın ve petrol geriliyor.Dolar/TL de destek olarak 1,7670, direnç olarak 1,7840 seviyeleri izlenebilir. Dün kapanış seviyelerimize göre bugün ilk rakamlar yukarıda, kontratların güne yükselişle başlamasını bekliyoruz.