VOB analiz

Güne alıcılı seyirle başlamasını beklediğimiz endeks30 kontrat için önündeki ilk direncin 107.900, desteklerin ise 107.000 ve 106.400 puanda olduğunu düşünmekteyiz.

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Küresel Piyasalarda yeni haftaya iki gündem ile başlıyoruz, ABD’de borç tavanına ilişkin gelişmeler ve bugün yapılacak Eurogroup toplantısı odak noktasında..

Cumhuriyetçiler, harcama kesintisi talep etmeyen 3 aylık borç sınırı artırımı anlaşmasını kabul edeceklerini söylerken23 Ocak'ta Temsilciler Meclisi'de yapılacak borç tavanı oylamasında Demokratları harcama planlarını kapsamayan bir bütçe kabul etmeye zorlamayı planlıyor, bu nedenle Çarşamba günkü oylama piyasaların dikkatinde olacak.

Reklam
Reklam

Euro bölgesi maliye bakanları yani Eurogroup ise hem başkanlık seçimi hem de ESM'nin zor durumdaki ülkelerin bankalarını doğrudan yeniden sermayelendirmesi gibi temel konuları ele almak üzere bugün toplanacak. Toplantıdan gelecek açıklamalar euronun hareketleri üzerinde etkili olabilecektir, özellikle de IMF’nin Yunanistan’ın 2015 ve 2016 yılları için 5.5-9.5 milyar Avro aralığında finansman açığı ile karşı karşıya kalacağı tahmini, İtalya’nın 2013 bütçe hedefini yakalayamaması ve Güney Kıbrıs’a verilecek yardımın 2 ay öteleneceği haberleri gündemdeyken..

ABD’de ise bugün piyasalar kapalı, vadeliler ise açık olacak. Haftanın geneli için ise gündemimizde Avrupa’da öncü imalat ve hizmet PMI’lar ve yarın bitecek Japonya Merkez Bankası toplantısı var ki beklenti BOJ’un varlık alım programını genişletirken, diğer yandan da koşullarında bazı değişiklikler yapması yönünde…Bu da piyasaları büyüme beklentilerine ilişkin iyimser hale getirirken risk iştahında toparlanmaya yardımcı olacaktır…

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin yatırım yapılabilir ikinci bir not almasına yönelik beklentilerin artmasıyla sert yükselişler ile VOB, 107.900 puana dek hızlı bir yükseliş kaydetmişti. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins’in, ''Türkiye, kısa vadede, parasal genişlemenin etkisiyle, risk almak isteyen yatırımcılar için çekici bir ülke olacak'' açıklaması da yurtiçi piyasalara destek olabilecektir. Güne alıcılı seyirle başlamasını beklediğimiz endeks30
kontrat için önündeki ilk direncin 107.900, desteklerin ise 107.000 ve 106.400 puanda olduğunu düşünmekteyiz. Bu desteklerin hacimli kırılması halinde ise satış baskısı oluşursa 105.700 ve 104.250 aşağıdaki hedefler olabilecektir.

Reklam
Reklam