VOB analiz

Küresel likidite koşulları mevcut durum itibariyle ölçülü indirimlerle desteklenen bir sıkı para politikası duruşunu desteklemeye devam ediyor

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Dün yataya yakın bir açılışın ardından gün içinde yurtdışında pozitif havanın içeride de hem kur hem de faiz tarafındaki gevşeme ile desteklenmesi ile Ağustos vadeli endeks30 kontrat gün içinde 102,400
seviyesi üzerine dek yükseliş hareketine devam etti.

Yellen’ın aslında faiz artırımları için tarih vermeyen ama piyasalarca olumsuz algılanan açıklamalarının etkisi kalıcı olmazken içeride ise Merkez’den beklentileri devam ediyor, günün en önemli gündemi TCMB..

Reklam
Reklam

Küresel likidite koşulları mevcut durum itibariyle ölçülü indirimlerle desteklenen bir sıkı para politikası duruşunu desteklemeye devam ediyor. Bu durumda da Merkez’den faiz indirimi beklentileri de haliyle sürüyor. Gösterge faizin de geri çekilme eğiliminde olduğu ortamda Merkez’in 50 baz puanlık ölçülü bir indirime daha gitmek için alanı olduğunu, bu indirim beklentimize karşılık faiz koridorunun üst bandının ise esnek duruşun korunabilmesi adına sabit tutulmaya devam edeceğini düşünmekteyiz..

Merkez’in faiz kararı sonrası ABD tarafında verileri açıklanacak ancak haftanın devamında da başka majör veri veya gelişme kalmadığından TCMB’nin vereceği sinyallerden yön belirleme çabalarıyla bu haftanın tamamlanması olası görünüyor, Merkez sonrası ise gündemin 2.çeyrek bilançolar ve sonrasındaki seçim süreci olmasını bekliyoruz..

Bu ortamda dün güne 100,780 seviyesinden başlayan Ağustos vadeli kontratta 102,430 puana dek bir yukarı yönlü hareketin ardından 102,300 seviyelerinden kapanış gerçekleştirdiğini izledik. Dün de bahsettiğimiz 102,500 direnci dün test edilemedi ancak Merkez’den piyasaları şaşırtarak memnun edecek bir adım gelmesi bu seviyenin destek yapılarak yükseliş eğiliminin ivmelendirilmesine imkan verebilir ancak yine de Merkez’den beklentilerle süren bu hızlı yükselişlerin ardından beklentilerin gerçekleşmesi ile bir miktar kar realizasyonlarına karşı da hazırlıklı olunması gerektiğini düşünüyoruz. Geri çekilmelerde ise 101,700/101,000 ve 100,500 seviyelerinde ilk destekler bulunuyor."

Reklam
Reklam