Vodafone Gelirlerini Yüzde 28 Arttırdı

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3....

Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyetine odaklandığı 2009 yılından bu yana uyguladığı uzun dönemli stratejik programının 3. mali yılını güçlü bir büyüme ile tamamladı. 2011-2012 mali yılında şirketin gelirleri yüzde 28,1 büyüme ile tüm zamanların en yüksek gelir seviyesi olan 4,7 milyar TL'ye ulaşırken, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kar (FAVÖK) yüzde 76,3 artışla rekor 736 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

Vodafone, 2011-12 mali yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, 2009 yılı itibarıyla devreye aldığı müşteri memnuniyeti, yenilikçilik, kaliteye odaklı stratejik programı ve teknolojik yatırımları sonucunda Vodafone Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı büyümesini bu mali yılda da sürdürdüğünü ortaya koydu. Servis gelirlerinde yıl boyunca güçlü büyümesini sürdüren Vodafone Türkiye, yılı toplam yüzde 25,1'lik bir büyüme oranı ile kapattı. Şirketin toplam gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 28,1 artarak 4.7 milyar TL düzeyine çıktı. Bu sonuçlarla Vodafone Türkiye, sektörde en hızlı büyüyen mobil operatör konumunu devam ettirdi ve mobil iletişim pazarındaki gelir pazar payını son üç yılda 9,8 puan artırarak yüzde 28,5'e yükseltmiş oldu.

Reklam
Reklam

Numara taşımanın başlamasından bugüne lider konumunu sürdüren şirket, bu mali yılda abone sayısını geçen yıla oranla 1,4 milyon artırarak bugüne kadarki en yüksek seviye olan 18,2 milyona yükseltti. Vodafone'un ortalama (blended) ARPU performansı geçen yıla göre yüzde 13,4 artışla 20,1 TL olarak gerçekleşti.

2011-2012 mali yılı FAVÖK'ü geçen yıla göre yüzde 76,3 artarak bugüne kadarki en yüksek seviyesi olan 736 milyon TL'ye ulaştı. FAVÖK marjı da geçen yıla oranla 3,5 puan artışla yüzde 15,6 olarak gerçekleşti. Aynı zamanda şirketin mali yılı FAVÖK ve operasyonel nakit akışı da pozitif olarak gerçekleşti.

MOBİL İNTERNET GELİRLERİ YÜZDE 225, VERİ GELİRLERİ YÜZDE 79 BÜYÜDÜ

Mobil veri kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik "herkese süper internet" stratejisini devreye almasıyla şirketin mobil internet gelirleri geçen yıla göre yüzde 225 büyüdü. Abone bazındaki akıllı telefon penetrasyonu ise, geçen yılın aynı dönemine göre 8,9 puan artarak yüzde 17,3 seviyesine ulaştı. Faturalı abone sayısı, bu mali yılda net 1,3 milyon ve mali yılın son çeyreğinde net 0.4 milyon faturalı müşteri kazanımıyla 6 milyona yükseldi. Böylece şirket, 3 yılda toplam abonesi içerisindeki faturalı abone oranını yüzde 12,7'den yüzde 33'e çıkarttı.

Reklam
Reklam

Koç.net satın alımının entegrasyonunu Vodafone Net bünyesinde gerçekleştirerek "toplam iletişim hizmetleri stratejisi"ni pekiştiren şirket, kurumsal servis gelirlerinde geçen yıla göre yüzde 29 oranında büyüme kaydetti ve Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yüzde 58'ine iletişim hizmetleri sunmaya devam etti. 2011-2012 mali yılında "akıllı kapsama teknolojileri" ile abonelerine kesintisiz iletişim hizmeti hedefleyen şirket, şebekesine 2G'yi de eklediği bin 400 baz istasyonu ile yüzde 99.02 nüfus kapsamasına ulaştı. 3G'de ise bin 800 ilave baz istasyonu devreye aldı. Böylece şirketin toplam 2G ve 3G baz istasyonu sayısı 24 binin üzerine çıktı.

Oksijen Ar-Ge ve Vodafone Teknoloji mühendislerinin faturalı ve faturasız ödeme sistemlerinden sonra üçüncü bir tür olarak (hibrit sistem) geliştirdiği "Hesabını Bilen Tarife" sektöre damgasını vurdu. Faturalı ve faturasız hatların en avantajlı yönlerini bir araya getiren "Hesabını Bilen Tarife", klasik faturalı hatların aksine anında ve gerçek zamanlı fatura kontrolünü Vodafone Türkiye abonelerine bırakarak müşteri memnuniyetinde büyük fark yarattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: