Voleybol: Dünya Erkekler Ligi

 Uluslararası Voleybol Federasyonunca düzenlenen Dünya Erkekler Ligi'nin üçüncü grup maçları, 27-29 Haziran'da Bursa'da yapılacak.

Uluslararası Voleybol Federasyonunca düzenlenen Dünya Erkekler Ligi'nin üçüncü grup maçları, 27-29 Haziran'da Bursa'da yapılacak. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, kentte bir otelde düzenlenen basın toplantısında, organizasyona Bursa'nın ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını bildirdi. Türk Milli Takımının, tarihinde ilk kez Dünya Ligi'nde mücadele edeceği bilgisini veren Mutlugil, "Dünya Ligi'nde Bursa finalleri öncesinde de Tunus, Küba ve Meksika ile grup maçları yapılacak. G Grubundaki Porto Riko, Çin, Slovakya ve İspanya dörtlüsünden ikisi, bizim de alacağımız dereceye göre finallerdeki rakiplerimiz olacak. Cengiz Göllü Voleybol Salonu, 27-29 Haziran'da dünya voleybolunun dikkatinin toplayan önemli bir yer olacak" dedi. Mutlugil, son iki yıldır erkek voleybolunda seviyeyi yükseltmeyi sağlayacak çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin gerçekleştirdiği spor yatırımlarını çok yakından takip ettiğini ve önemsediğini anlatan Mutlugil, "Bursa'da çok büyük bir tesisleşme var. Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki dünya çapında hiçbir ülkede Bursa'daki gibi bir tesisleşme hamlesi yok. Bursa, Türkiye'de de diğer illerden daha iyi. Bunlar, ülke sporunu ileri götürecek çok büyük atılımlardır" ifadesini kullandı. Altepe ise Bursa'nın ilk kez dünya çapında bir voleybol organizasyonuna ev sahipliği yapacağını ve bundan gurur duyduklarını belirtti. Kent olarak voleybolda da öncü olmayı hedeflediklerine değinen Altepe, şunları kaydetti: "A Milli Erkek Voleybol Takımımız ilk kez Dünya Ligi'nde mücadele edecek. 2014 Dünya Ligi'nde birinci gruba İtalya Floransa, ikinci gruba Avustralya Sydney, üçücü gruba da Bursamız ev sahipliği yapacak. 2014 Dünya Ligi aynı zamanda Bursa'nın tanıtımı için büyük bir katkı sağlayacak. Dünyadaki en büyük turizm, spor turizmi. Bizler de Bursa olarak organizasyonun en güzel şekilde yaşanması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: