Voleybolda oyuncu sayısı 14'e çıkartılacak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, voleyboldaki oyuncu sayısının yılbaşından itibaren 14 oyuncu iki lebero olarak kararlaştırıldığını söyledi. Stoper sayısının da 2 olacağını belirten Karabıyık, uygulamanın tüm dünyada aynı anda başlayacağını kaydetti.

2008-2009 Türkiye Voleybol Federasyonu Gözlemci ve Hakem semineri Alanya'nın Konaklı Beldesi'ndeki Bera Otel'de başladı. 17- 21 Eylül tarihleri arasındaki seminere 495 ulusal voleybol hakemi ile 130 gözlemci katılıyor. Her yıl gerçekleştirilen eğitim seminerlerini bu sene Alanya'da yapıldığını belirten Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, uluslararası ve ulusal hakemlerin katıldığı seminerlerin giderek gelişip, değiştiğini, seviye ve eğitimde kullanılan teknolojilerin daha fazla
oranda kullanıldığını kaydetti. Dört gün sürecek seminer sonunda yazılı sınav yapılacağını dile getiren Karabıyık, 50 puanın altında not alan hakemlere sezon içerisinde Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalarda görev verilmeyeceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Karabıyık, 50'nin üzerinde not alan hakemlerin aldıkları notlara ve gözlemcilerin vermiş oldukları puanlara göre Merkez Hakem Kurulu tarafından A-B-C klasmanlarına ayrılacaklarını vurguladı. Uluslararası Voleybol Federasyonu'nun aldığı karar gereği oyuncu sayısının artacağının altını çizen Karabıyık, stoper sayısının da 2 olacağını dile getirdi. Alanya'nın voleybol açısından merkez olarak görüldüğünü hatırlatan Karabıyık, Avrupa Voleybol Federasyonu ile yapılan işbirliği doğrultusunda ilçenin, Avrupa'nın voleybol kamp merkezi yapılması düşünülen yerler arasında olduğunu vurguladı.

Seminer öncesi, Türkiye Voleybol Federasyonu kurulduğu günden bu güne 50 yıldır hizmet veren MHK üyesi rdemzi Altınok kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Altınok'a mesleğe ve spora katkılarından dolayı plaket verildi.