Voleyboldaki Başarılar İlgiyi Artırdı

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okulu branşları arasında yer alan voleybol...

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yaz spor okulu branşları arasında yer alan voleybol sporuna ilginin yoğun olduğu kaydedildi.

Özellikle Türk Milli Bayan Voleybol takımının elde ettiği başarılı sonuçlar nedeniyle bayan sporcuların voleybol sporuna büyük ilgi gösterdiği belirtilirken, kayıt sayısının her geçen gün arttığı ifade edildi. Atatürk Spor Salonu’nda haftanın 3 günü gerçekleştirilen çalışmalarda Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü voleybol antrenörü Muhammed Çatar ile voleybol antrenörü Kamil Özbey, sporculara voleybol sporuyla ilgili temel ve uygulamalı bilgiler veriyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü voleybol antrenörü Muhammed Çatar, “Voleybol’a şu anki ilgi geçen yılın iki katı. Özellikle bayan çocuk ve gençlerimizin ilgisi giderek artıyor. Bu sevindirici bir olay. Bunun yanında ailelerinde voleybol sporuna karşı olan ilgileri artmaya başladı. Ailelerin çocuklarını buraya gelip desteklemeleri ve antrenmanda yer almaları bizleri oldukça sevindiriyor. Özellikle aileyle işbirliği içinde bu çalışmaları yapmak bizim için önemli” dedi.

Reklam
Reklam

“ÇOCUKLARIMIZIN SPORLA İÇ İÇE BÜYÜMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”

Çatar, çocukların küçük yaşta spora yönlendirilmelerinin gelecekleri adına büyük önem taşıdığına vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Öncelikli amacımız çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak. Çocuklarımızın hem eğlenmelerine yardımcı oluyoruz hem de voleybol sporuyla ilgili temel teknik bilgileri almalarını sağlıyoruz. Özellikle bu çocuklarımız içerisinde ileriye yönelik performans sporcularını yetiştirmek istiyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın sporla iç içe büyümelerini amaçlıyoruz. Eğitim sistemimizdeki yoğunluktan dolayı çocukların sosyal ve fiziksel gelişimleri biraz daha kısıtlı. Ama çocuklarımızı spora yönlendirdiğimiz zaman çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerini birlikte götürüyoruz.”

“MALATYA’DAKİ LİGLERE DE KATKI SAĞLIYORUZ”

Malatya liginde yer alan takımların altyapılarına da sporcu kazandırdıklarını kaydeden Çatar, “Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sadi Fındıklı Bey’in büyük destekleriyle takımlarımızın altyapılarını oluşturmak amacıyla çalışıyoruz. Burada yetiştirdiğimiz sporcuları kulüplere yönlendirerek, çocuklarımızın müsabaka deneyimlerini artıyoruz. Bunun yanında çocuklarımız turnuvalara da katılma şansını kazanıyor. Yani burada verilen temel eğitimin Malatya voleyboluna büyük katkıları oluyor. İlerleyen dönemlerde bu çocukların performans sporcusu olarak liglerde mücadele etmesi kulüp ve okul takımlarında forma giymelerini de sağlıyor. Bu anlamda Malatya voleybolunu da sahneye çıkartmış oluyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“BAYANLARIN İLGİSİ DAHA FAZLA”

Çatar, özellikle bayan sporcuların voleybol sporuna büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, “A Milli Bayan Voleybol takımının edinmiş olduğu başarılar, kız çocuklarımızın voleybol sporuna karşı olan ilgilerini artırdı. Ailelerde takımların başarılarını görünce çocuklarını rahatlıkla bu spora yönlendiriyor. Filenin Sultanları’nın almış olduğu başarılar bizleri de motive ediyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: