Volkan Bahçekapılı: "dinç Bana Geçmiş Senenin Sorularını Verdi"

Şike davasında çapraz sorgusu yapılan sanık Volkan Bahçekapılı, menajerlik sınavına kendisini Sami Dinç'in çalıştırdığını belirterek,...

Şike davasında çapraz sorgusu yapılan sanık Volkan Bahçekapılı, menajerlik sınavına kendisini Sami Dinç'in çalıştırdığını belirterek, "Sami Dinç bana geçmiş senenin sorularını verdi, onlara bak bunlara benzer sorular çıkar" dedi.

Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davası, sanıkların çapraz sorgusu ile devam ediyor. Duruşmada Volkan Bahçekapılı'nın sorgusunun ardından Faruk Yaşar'ın çapraz sorgusuna geçildi. Volkan Bahçekapılı, sorgusunda menajerlik sınavına kendisini Sami Dinç'in çalıştırdığını belirterek, "Sami Dinç bana geçmiş senenin sorularını verdi, onlara bak bunlara benzer sorular çıkar" dedi.

Reklam
Reklam

Sanık Faruk Yaşar ise, İlhan Ekşioğlu ile yaptığı ve "Yedekleri de mi şey yapacağız" sözlerinin geçtiği konuşmasının sorulması üzerine, "Maçtan sonra İlhan Bey ile maçla ilgili yorum yapıyorum. Ne söylediğimi çok hatırlamıyorum. Yedeklere de mi şey yapalım derken, yani yedeklere de mi dua edeceğiz anlamında söylüyorum. Gerçi bu konuşmayı da hatırlamıyorum. Gençlerbirliği kalecisine dua ediyorum, Trabzon'dan gol yemesin diye. İlhan Bey maçlardan sonra beni arar genelde. Ben de yorum yaparım. Bu görüşme de onlardan bir tanesi" dedi.

Müdahil Trabzonspor'un avukatının, "İlhan Bey size şirketin CEO'su geldi diyor. Buradan kastı nedir?" sorusu üzerine Yaşar, "Buradaki kastı nedir bilmiyorum" diye yanıt verdi. Avukatın, "Bir telefon görüşmesinde İlhan Bey size maçtan sonra 'Bu işçilere ne dedim biliyor musun? Atılmak üzere bir yüz verdim buna. Ağabey sen o tuvalette yaptığımız konuşmayı biliyorsun?' diyor. Nedir bu tuvaletteki görüşme?" sorusuna ise Yaşar ses tonunu yükselterek, "1 buçuk sene önce tuvalette yapılan konuşmayı mı soruyorsunuz?" diye yanıt verdi. Bunun üzerine müdahale eden Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Soruya soruyla karşılık verme. Düzgün dur ve bana dön. Soruya soruyla cevap verme, cevap vermeme hakkın var. Daha önce de aynı şekilde davrandın" diye uyardı. Bunun üzerine sanık Yaşar, "Hatırlamıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra söz alan Aziz Yıldırım'ın avukatlarından Abdullah Kaya, Trabzonspor'un sürekli olarak kendisini mağdur olarak gösterdiğini ancak iddianamede Trabzon ile ilgili tapelerin bulunduğunu söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, 'Sizde Trabzonsporlulara soru sorabilirsiniz, biz buna engel olmadık' dedi. Bunun üzerine Yıldırım'ın avukatı Kaya, sanık Recep Denizer ile bir kişinin telefon görüşmesinin dinlenilmesini istedi. Başkan Ekinci de, duruşma salonunda söz konusu telefon görüşmesini dinletti.

Duruşmaya daha sonra sanıklardan Serkan Acar'ın çapraz sorgusuyla devam edildi. Manisa'ya giderek Hikmet Karaman'la yaptığı görüşmesi sorulan Acar, "Biz Trabzonspor'un teşvik gönderdiği iddiaları üzerine camianın baskısı üzerine gittik. Bize sayın başkanımız (Aziz Yıldırım) gidip birinci ağızdan bilgi almamızı istedi, biz de gittik" şeklinde konuştu.

Duruşma şu sıralar sanıkların çapraz sorgusu ile devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: