Volkan Ballı'dan F.Bahçe seyircisine çağrı!

Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, yarın Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla Kadıköy'de yapacakları maçta, taraftar desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada taraftara çağrı yapan Ballı, maçta seyircilerine hayati derecede önemli işler düştüğünü belirterek, "Taraftarlarımız maçı sadece marşlar söyleyerek izlemesin. Kurallar dahilinde yaratacakları baskıyı rakibin üzerinde hissettirmeleri gerekiyor. Maç içindeki pozisyonlara göre anlık olarak hep bir ağızdan verecekleri ıslık ve uğultu gibi tepkilerle, rakip takım oyuncuları üzerine bir kara bulut gibi çöksünler" dedi.

Reklam
Reklam

Pozisyonlara ve oyunun akışına göre, nasıl davranılması gerektiği konusunda da taraftarlara mesajlar veren Ballı, şunları kaydetti: "Mesela rakip takımdan bir oyuncu bizim oyuncumuza sert girdiğinde, statta büyük bir uğultu kopmalı. Top rakibe geçtiğinde ıslıklar bir an bile susmasın. Seyircimiz takımımıza pozitif, rakibe negatif yönde etki edebileceği kadar etki etsin. Tam anlamıyla bir 12. oyuncu olsun. Bu tip seyirci davranışlarının, kritik pozisyonlarda hakemleri bile etkilediğini unutmayalım. Biz deplasmana gittiğimiz birçok Avrupa maçında bu tip seyirci davranışlarıyla karşılaşıyoruz. Fenerbahçe seyircisi, bunun çok daha fazlasını yapabilir.

Seyirci, varlığıyla Fenerbahçemize itici, PSV'ye ise engelleyici bir güç haline gelsin. Ancak, tabii ki seyircimiz tüm bunları yaparken, kurallar içinde kalsın. İşin püf noktası da burada. Mesela taraftarımız takımımızı sonuna kadar desteklesin ama sahaya yabancı madde atmasın. Takımımıza ve kulübümüze zarar verecek davranışlarda kesinlikle bulunmasın. PSV üzerinde baskı kurmanın farklı fakat kurallar dahilindeki yollarını bulsun. Onlara burada Kadıköy'ün ve Fenerbahçe taraftarının ne kadar ayrıcalıklı olduğunu hatırlatmalı ve Kadıköy'den çıkış olmadığını PSV'ye anlatmalıyız."

Reklam
Reklam