Volkan Şen'in ilginç transfer hikayesi

Portekizli çalıştırıcının sezon başında kanatlar için alternatif aradığı ve Türkiye’yi tanımadığı için bazı isimlerin kendisine önerilmesini istediği öğrenildi. Bunun üzerine kendisine milli oyuncu gösterildi. Volkan Şen’in birçok maçını seyreden Fenerbahçe'nin hocası hemen alınması için talimat verdi.

Fenerbahçe'nin son haftalardaki parlayan yıldızı Volkan Şen, Beşiktaş derbisindeki performansıyla zirve yaptı.

Sezon başından bu yana oyuna sonradan giren tecrübeli futbolcu, Markovic’in sakatlığında bulduğu şansı iyi değerlendirdi. Son oynanan beş maçta ilk 11’de sahaya çıktı ve önemli katkılar yaptı.

Son olarak derbi zaferinde ortaya koyduğu oyun ve attığı golle geceye damgasını vuran Volkan Şen’in, Fenerbahçe'ye transferinin ardında ilginç bir hikaye yattığı ortaya çıktı.

Teknik Direktör Pereira, sezon başında kanatlar için alternatif isim arayışı içindeydi. Takıma sezon başı transfer edilen isimlerin çoğu, yabancı olduğu için denge sağlamak adına ilk etapta yerli oyuncularla ilgili çalışmalar yapıldı. Ancak Pereira Türkiye’yi ve ligdeki oyuncuları çok fazla tanımadığı için bazı isimlerin kendisine önerilmesini istedi. Portekizli hocaya önerilen ilk isim Bursaspor ile çok iyi bir sezon geçiren Volkan Şen oldu.

Reklam
Reklam

Klasik kanat oyuncusu dışında içe kat eden ve golcü özelliği de olan isim arayışında olan Pereira, Volkan Şen’in maçlarını izlemeye başladı. Wyscout’tan futbolcunun maçlarını izleyen Portekizli çalıştırıcı, Volkan’ın tam da istediği kriterlere uygun olduğu tespitini yaptı. Transfere onay verdi ve hiç tanımamasına rağmen sadece görüntüleri izleyerek takıma dahil etti.

NELER YAPTI?

Bu sezon 28 maça çıkan Volkan Şen, 12 kez ilk 11 başladı. İki gol atıp beş asist yaptı. Maça doğrudan katkının yanı sıra rakip savunmayı da fazlasıyla zorlayan milli futbolcu takım arkadaşlarına önemli fırsatlar ve alanlar da yarattı.

WYSCOUT NEDİR?

273.000 oyuncunun istatistik ve maç görüntülerinin yer aldığı bir program. Üye olunduktan sonra Bilgisayar, tablet ve cep telefonu dahil olmak üzere tüm futbolcuların maç görüntülerini izleme şansı veren özel bir sistem.