Volkswagen dizel ve benzinli arabaların üretimlerini durdurabilir!

Volkswagen, dizel otomobilleriyle ilgili sürekli gündeme geliyor. ABD'deki otomobilleri dizel emisyon testinden şike ile geçtiği söylendi ve özellikle TDI 2.0 motorlu varyasyonlarda emisyon skandalı patladı. Şimdi de açıklamalara bakılırsa; Volkswagen grubuna ait Porsche, çok yakında dizel motora sahip otomobil satmayacak.

ABD'de, körfez bölgesinde BP istasyonu skandalı sonrasında ülkede ciddi oranda yakıt ekosistemi değişiyor. BP skandalının ardından Elon Musk'ın kurucusu olduğu Tesla Motors marka elektrikli otomobiller tanındı ve şu sıralar yüzde 40'a kadar talep söz konusu. Daha önce Mercedes - Benz, BMW gibi Alman üreticiler sırayla elektrikli araba prototiplerini geliştiler ve bu prototip elektrikli arabalar 2018'den itibaren yollara düşecekler.

ALMAN OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ DE DİZELDEN UZAKLAŞIYOR

Şimdi ise başka bir Alman otomobil devi, Porsche'nin CEO'su Oliver Blume dizel yerine elektrikli teknolojilere geçebileceklerini belirtiyor. Tam da şu ifadeyi kullandı: "Kesin olmamakla birlikte..." Zira son dönemlerde otomobil piyasası avrupa pazarına açılmakla zorlanmasa da ABD pazarı ciddi oranda değişti. ABD piyasasında etkili olabilmeleri adına, daha çok sürücüsüz otonom teknolojilerini, hibrit veya elektrikli motor teknolojilerini ilerletmek zorundalar. Türkiye'de yok satan, gözde olan Passat'lar, düşük I/O teknoloji ekosistemleri ve düşük yazlım destekleri, ardından patlayan emisyon skandalının ardından ABD piyasasından bariz bir şekilde silindi!

Reklam
Reklam

Öte yandan Porsche, dizel üretimine son verebileceğini açıklayan ilk Alman markası oldu. Şirket, Stuttgart'taki ana fabrikasını yeniden yapılandırmak ve markanın ilk elektirikli modeli Mission E'yi üretmek için 1 milyar euroluk harcama yapıyor.

Dizel teknolojisinin Porsche'de bir geleceği olup olmadığına yakın zamanda karar verilmesi bekleniyor, ama şirket halihazırda mix motor projeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler: