Vorkink: Herhangi bir kriz beklemiyorum

İstanbul - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, herhangi bir kriz beklemediğini belirterek, piyasalardaki hareketliliğin bir süre daha devam edeceğini düşündüğünü bildirdi.

"Doğu Avrupa ve Orta Asya'da İş Yaratma Forumu" sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vorkink, yıl sonu enflasyon hedefinin tutup tutmayacağı konusunda birşey söylemek için şu anda erken olduğunu söyledi.

Vorkink, "Aynı anda oluşan pek çok faktör var. Faiz artışının enflasyon tarafına destek vermesi muhtemel. Aynı zamanda faizlerindeki artışın büyüme tarafına da bir miktar olumsuz etkisi olabilir. Mesela faiz oranlarındaki artış nedeniyle tüketici kredilerinin bir miktar azaldığını göreceğiz ve tüketici faaliyetlerinde bir miktar soğuma
olacak. Bu da enflasyon tarafına yardımcı olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Faiz oranlarındaki artışın, enflasyon üzerindeki etkisini görmek için birkaç ay daha beklemek gerektiğini ifade eden Vorkink, Merkez Bankası'nın faiz artırımının yerinde, doğru ve cesur bir hareket olduğunu söyledi.

Andrew Vorkink, piyasalardaki dalgalanmalara ilişkin olarak da, "Herhangi bir kriz beklemiyorum. Piyasalardaki hareketliliğin bir süre daha devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.