Vücudunuzla İlgili Çok Şaşırtıcı 10 Gerçek

John Mayer'ın da dediği gibi; ''Vücudunuz bir harikalar diyarı...''

Öncelikle başlığımızda belirttiğimiz John Mayer'ı analım, onun vücuduyla ilgili çok şaşırtıcı bir gerçek paylaşalım:

Beyefendi şimdiden dünyanın en iyi rock'n roll ve blues gitaristlerinden biri olarak gösteriliyor, yarattığı kompozisyonlar ve kadife gibi vokaliyle insanın içini rahatlatıyor (başlıkta bahsettiğimiz şarkıyı da şuracığa iliştirelim). Yetmiyor; Jennifer Love Hewitt'ten Jessica Simpson'a, Taylor Swift'ten Katy Perry'ye uzanan eski sevgili listesiyle göz kamaştırıyor, hepimizin hayranlığını kazanıyor... Hakikaten başarılarla dolu bir insan bu John Mayer.

Reklam
Reklam

Ve 1.91 boyu var...

Şimdi de sizin vücudunuzla ilgili şaşırtıcı gerçeklere geçelim :)

1. Bir saç telinizin gücü

Kafanızda bunlardan yaklaşık 150.000 tane var; ve incecik bir saç teli bile 100 gramlık bir elmayı taşıyabilecek kadar kuvvetli. Matematiği yaptığımızda ulaştığımız sonuçsa iyice şaşırtıcı: Kafanızdaki tüm saç tellerinin toplam kuvveti iki fili taşıyabiliyor!

2. Ağzınızdaki bakterilerin sayısı

Dişlerinizi ne kadar fırçalarsanız fırçalayın, ağız sağlığınıza dilediğiniz kadar önem verin; yine mevcut, yine var olacak bu bakteriler. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre, sağlıklı bir ağızda 615 farklı çeşit bakteri yaşıyor. Ve sadece ağzınızda yaşayan bakterilerin sayısı, dünyadaki insan nüfusuna eşit!

Son belirlemelere göre, dünyada yaklaşık 7.44 milyar insan yaşıyor. Varın ağzınızın içindeki medeniyeti siz düşünün.

Reklam
Reklam

3. Beyninizdeki bir sinyalin hızı

Bir sinir hücresinden öbürüne iletilen sinyalin (impuls) hızı, beyninizde 400 kilometre/saat'e kadar çıkar! Böylesine yüksek bir hızda, beynimizde saniyede 100.000 kimyasal etkileşimin yaşandığı gerçeğine de şaşırmayız herhalde...

4. Kanımızın bir günde aldığı mesafe

Ortalama büyüklükte bir insan vücudundaki kan, damarların içinde günde ortalama 19312 kilometre yol yapar. Bu mesafe karayollarıyla İstanbul - Londra arasını 3 defa gidip gelmekle eş değerdir :)

5. Sinirlerimizin uzunluğu

Sıkı durun: 75 kilometre!

6. Günde aldığımız nefes sayısı

Farkında olmadan yaptığımız yaşamsal faliyetlerimizden sadece biri de bu, ancak günde kaç defa yaptığımızı biliyor musunuz? Günde ortalama 20.000 defa nefes alırız! Bu nefeslere karşılık olarak kalbimiz de günde ortalama 100.000 defa atar.

Reklam
Reklam

7. Gözümüzün renk kapasitesi

En gelişmiş fotoğraf makinalarını, bilmem kaç megapiksel kameralarla hava atan telefon firmalarını unutun! Çünkü insan gözü, yaklaşık 10 milyon farklı renk tonunu görebilecek kapasitededir!

Yalnız beynimiz gördüğümüz her renk tonunu hatırlayamaz, dolayısıyla isimlendiremez, dolayısıyla erkekler sevgililerinin saçlarının rengini hafifçe açtırdığını farkedemezler, ''kızıl işte yahu...'' diyerek geçiştirirler, eh dolayısıyla kavga çıkar...

8. Erkek ırkına yüklenmişken hazır;

Erkeklerin dilinde yer alan tad alma tomurcukları, kadınlarınkine göre daha az sayıdadır. Bu yüzden erkekler tad farklarını daha zor ayırt ederler...

9. Dil!

Aynı parmak izi gibi, dil izi de her insan için tamamen farklıdır!

10. Saçlarımız ve tırnaklarımızla birlikte, doğumdan ölüme kadar büyümeye devam eden bir diğer organımız da;

Kulak :) Büyüme hızı da muhteşem üstelik; her yıl çeyrek milimetre!

Reklam
Reklam

Kaynaklar: Brightside.me, Springer.com, Color-theory-phenomena.nl, Howstuffworks.com, Ucsb.edu, Harvard.edu & Healthyceleb.com