"Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi"-Ankara'da Yaklaşık 7 Aydır Ziyaretçilere Açıkolan Sergi 24 Mart'ta Sona Eriyor

Ankara'da 7 Eylül'den bu yana açık olan ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 kez süresi uzatılan "Body Worlds Orijinal Vücut

Ankara'da 7 Eylül'den bu yana açık olan ve gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2 kez süresi uzatılan "Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi" 24 Mart'ta kapanıyor.

Dünya genelinde 36 milyon ziyaretçi tarafından görülen ve 7 Eylül'de Ankara Kentpark AVM'de ziyarete açılan Gunther von Hagens'ın "Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi" vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

İlgi nedeniyle 4 ay sergilenmesi planlanan serginin süresi 2 kez uzatıldı. 24 Mart'ta sona erecek olan sergi, Ankara'da farklı etkinliklere de ev sahipliği yaptı.

Reklam
Reklam

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen "Ulusal Anatomi Haftası" nedeniyle "Bağışlayın Tıp Yaşasın" sloganıyla tıp eğitimindeki kadavra sorununa dikkat çekmek amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Bir hafta süren etkinlik boyunca 20 kişi bedenini bağışladı ve binlerce kişi konu hakkında bilgi sahibi oldu.

Yaklaşık 7 ay açık kalan serginin Türkiye temsilcisi ve Thepartners'ın sahibi Fırat Kasapoğlu, Body Worlds Sergisi'ne gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirtti.

Nüfusla kıyaslandığında ziyaretçi sayısının İstanbul'u geçtiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun nedenlerinden biri de Ankara'nın merkezi konumda olması ve çevre illerden gösterilen ilgi. Serginin yoğun talep göreceğini ümit ediyorduk ancak sergi süresini uzatacağımızı düşünmemiştik. Serginin 7 ay boyunca ziyaret edilmesi son derece memnuniyet verici bir durum."

Serginin ana amaçlarından birinin, toplumsal olarak eğitici olmasına dikkat çeken Fırat Kasapoğlu, serginin, dünyanın her yerinde benzer ilgi gördüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam

"Body Worlds Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü Sergisi", bugüne kadar 14 farklı ülkede 36 milyon ziyaretçi tarafından görüldü. Çeşitli ülkelerde açılan bu sergilerden elde edilen gelir, yine bilimsel çalışmalarda kullanılıyor.

Muhabir: Hüseyin Yiğiner

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: