Genetik ya da sonradan oluşmuş, vücuduyla ilgili hemen herkesin takıntılı olduğu, beğenmediği bir bölgesi var. Kimi kaşlarını beğenmez, kimi genç yaşta olduğu halde beyazlaşan saçlarını. Kimi spor yaptığı halde spor yapmamış bir kişide olacak kadar çok selülitlerini. Ama hiçbirinin çözümü yok değil. Uzmanların çözüm önerileri şöyle:
Kesinlikle bir şans, çoğunlukla da genetik bir konu. Ama çözümü en kolay sorunlardan. Ağda, cımbız, lazer epilasyon... Seçim tamamiyle size kalmış.
Hiçbir kadın portakal kabuğu görüntüsünden ve selülitten hoşlanmaz. Ne yazık ki her ikisi de bacak ve kalçaları çirkin gösterir. Çözüm için selülit kremleri bir derece yeterlidir. Daha etkin mücadele düzenli spor ve beslenme alışkanlığının değişmesiyle mümkün olur. Ancak şunu bilmek belki sizi rahatlatır: Selüliti tamamiyle yok edecek bir çözüm henüz bulunmadı.
Utangaç insanların problemidir. Sosyal anksiyete bozukluğuna işarettir. İlaç ve kremlerle tedavi edilir.
Erken yaşta saçların beyazlaması, genetik kodlara dayanır. Ama bazı durumlar, tiroid veya pigment bozukluğu çıkabilir. Genetik değilse bir uzmana danışmakta fayda var. Genetikse de kuaförün yolunu tutmak yeterli.
Daha çok gençlerin problemi olan ve sırt, kol ve bacaklarda konumlanan minik beyaz sivilceler 30 yaşından sonra kaybolur. Kaybolmazsa cilt doktoru sorunu kesinlikle çözecektir.
Ani kilo alma ya da aşırı kilo kaybı ile gebelik cilt çatlaklarının nedenidir. Genellikle karın, uyluk, kalça, göğüs, bel ve alt sırt bölümde oluşur. Kimyasal peeling veya lazer cerrahisi ile azaltılabilir.
Günde iki kez diş fırçalasanız ve diş ipini hiç ihmal etmeseniz bile ağzınız kötü kokabilir. Nedeni dişeti hastalığı, reflü, ağız kuruluğu, hatta sinüs enfeksiyonu olabilir. Doktora başvurun.
Jilet kullanılan bölgelerde oluşan rahatsız edici görüntü. Jilet kullanmak yerine tüy dökücü kremlere başvurabilirsiniz. Mutlaka jilet diyorsanız bölgeye sıcak duş uygulamak ve traş jeli kullanmak engelleyebilir.
Kahve, çay veya kırmızı şarap içmek dişleri sarartır. Sigara ve bazı ilaçlar da sararmasında etkilidir. Oluşmasını diş fırçalayarak bir noktaya kadar engelleyebilirsiniz. Diş beyazlatma tercih edebilirsiniz.
Sertleşmiş bir topuk görüntüsünden kimse hoşlanmaz. Topukta biriken bu ölü deriyi, düzenli ponzo taşı kullanarak ve kremlerle atabilirsiniz.
Ellerinizi sık sık yıkadığınız için ve sürekli oje kullandığınız için tırnaklarınız kırılgan hale gelir. Tırnaklar soyulur. Çoğunlukla doktorunuzun önereceği kremlerle geçer.
Terlemek aşırı olmadığı sürece vücut için iyi birşeydir. Ancak aşırı ter sosyal açıdan da rahatsız eder. Özellikle avuç içi terlemeleri insanı depresyona sokabilir. Çaresi antiperspiranlar, ilaç ve botoks.
Saç kaybının en sık nedeni hormonal olabilir veya tiroidden kaynaklanabilir. Gebelik ve bazı ilaçlar da bunda etkilidir. Saç ekimi ve topikal çözümlere başvurulabilir.
Düzenli duş, ayak kokusunu gidermek için yeterli olmayabilir. Ayakkabıların içine koku giderici sprey sıkmak, sık çorap değiştirmek ve ayağı kuru tutmak çözüm olabilir.
Kuru hava dudakları susuz bırakır, bu durumda da küçük çatlaklar oluşur. Bir dudak balsamı kullanmak yeterli. Tabii bir de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için SPF 15 içeren krem kullanın.
Çok ayakta durulması gereken bir işte çalışıyorsanız varislerle çoktan tanışmışsınızdır. Varis çorabı ve lazerle bu problemden kurtulabilirsiniz.
Et benleri daha çok boyun, göğüs ve koltukaltında toplanır. Da çok yaşlılarda görülür. Tehlikeli değildir, bir dermatologla hepsinden kurtulabilirsiniz.