Walking Dead hayranlarını bekleyen tehlike: Negan

Walking Dead bu sezonun ilk yarısında Alexandria'daki hayatta kalma mücadelesi ve alnında W harfiyle dolaşan 'Kurtlar"ın saldırısıyla bir hayli heyecanlı geçti ama gelecek sezon için heyecandan çok 'Ne suçumuz vardı da bu diziyi izledik' diyeceğiniz günler kapıya dayandı. Neden mi? Çünkü Negan geliyor, hem de gümbür gümbür... Spoiler almak istemeyen şimdiden sayfayı kapatabilir!

Walking Dead'in Şubat ayında başlayan sezonun ikinci yarısı bölümlerinde bir Negan rüzgarıdır esiyor. İlk önce Abraham, Daryl ve Sasha'yı tuzağa düşürmeye çalışan motorcu çetesi ile adını duyduğumuz sonrasında Hilltop sakinlerinin dile getirdiği "Negan" ismi, bir şekilde başımıza bela olacağı belli olmuştu ama kim bilir ne zaman diye bekliyorduk. Son bölümlerde ne oldu? Rick ve ekibi en ufak bir zaiyat vermeden Saviors adı verilen eli kanlı bir çeteye saldırı düzenlediler ve kazandılar. Sayısız insan evladı öldürdüler, Maggie ve Carol ölümle yüz yüze gelse de zarar görmeden kurtuldular. Yani Rick ve arkadaşları ilk defa bir bedel ödemeden büyük bir operasyon atlattı desek yeridir. Peki bu yanlarına kalır mı? Şaka mı yapıyorsunuz Walking Dead izliyorsunuz, bu bedel ödenecek! Tahmin edeceğiniz gibi haftalardır kafamızı kurcalayan Negan ismi, başımıza belanın en büyüğü olarak çökecek.

Dünya televizyon tarihinde Dallas'ın Jr.'ından tutun, Fatmagül'ün yengesine kadar pek çok kötü ve sinir edici karakterle karşılaşmışızdır. Walking Dead bu konuda külliyat çıkartacak türden kötü karakterlere ev sahipliği yapmış bir dizi. Vali Bey bunlar arasında en akılda kalıcılarından mesela. Fakat belki de Vali Bey'i mumla arayacağımız günler yakındır. Negan, gelmiş geçmiş en kötü yürekli dizi karakteri olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor. Bunu nereden mi biliyoruz? Walking Dead yapımcıları, Walking Dead çizgi romanının senaryosuna mümkün mertebe bağlı kalacaklarını açıklamışlardı ve özellikle Negan karakteri üzerinde oynama yapılmadan aktarılacağının altı çizilmişti. Daha önce çizgi romandan daha farklı yansıtılan karakterler olmuştu ancak Negan, çok özel bir karakter. Dizinin yaratıcısı Frank Darabont, "Negan sahneye çıktığında kötülük neymiş göreceksiniz." diye özetliyor durumu. Negan hakkında spoiler olabilecek bazı bilgileri paylaşalım:
***
Üstü dikenli telle sarılı bir sopa kullanacak.
Rick ve arkadaşları arasında çok sevilen bir karakteri korkunç bir şekilde öldürecek ki muhtemelen şok olacaksınız. Kim olduğunu söyleyip de zehir etmeyelim, oturun ağlaya ağlaya izleyin...
Walking Dead'in sezon finalinde ortaya çıkacak ve muhtemelen önümüzdeki sezon boyunca terör estirecek.
Negan her bölüm yüreğinize ayrı bir acı koyacak, muhtemelen önümüzdeki sezonun ortalarında Negan yüzünden artık Walking Dead izlemek bile istemeyebilirsiniz, şimdiden dişlerinizi sıkın.
Negan'ı usta oyuncu Jeffrey Dean Morgan canlandıracak.

Jeffrey Dean Morgan'a burada bir parantez açmak lazım. Açıksı Jeffrey Dean Morgan, hem yakışıklı hem de sevilen bir aktör. Öyle ki "Javier Bardem'in eli yüzü düzgün hali" olarak Hollywood camiasında nitelendiriliyor. Gerçekten de Morgan, Grey's Anatomy ile yüreğimize işlemiş bir oyuncu. Sonrasında Watchmen filminde ne kadar sinir bozucu olabileceğini kanıtlamış bir aktör. Supernaturel'da John Winchester karakteriyle beğeni almış ve Batman v Superman: Adaletin Safagi filminde de izleme şansına erişeceğimiz özel bir adam. Walking Dead yapımcılarının onu tercih etmesinin sebebi de aslında izleyicinin sevdiği bir aktör olması. Bu en azından sırf onun kaşının gözünün hatrına Negan'a katlanmamızı sağlayacak yoksa Negan'ı pek de sempatisi olmayan bir oyuncu canlandırsa evde televizyon ekranlarını parçalarken kendimizi bulabiliriz. İyi ki Jeffrey Dean Morgan bu karakteri oynuyor diyeceğiniz günler yakındır. Emin olun Negan, daha kötü olana kadar daha kötü bir dizi karakteri izleyemeyeceksiniz...