Wall Street dalgalı seyir izledi

NEW YORK (İHA) - Amerikan Hisse Senetleri Piyasası, 3M firmasının üçüncü çeyrek bilanço görünümünün hayalkırıklığı yaratmasının lokomotif kağıtlarda satışları tetiklemesi ve teknoloji hisselerinde kar avcılarının alımlarının devam etmesi ile haftanın ilk işlem gününü dalgalı seyirde kapattı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması 46.46 puan ve yüzde 0.46 düşüşle 10093.32 puan seviyesine düşerken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik 0.73 puan ve yüzde 0.04 çıkışla 1883.88 puan düzeyine yükseldi daha geniş kapsamlı Standard and Poor's 500 Endeksi ise 0.54 puan ve yüzde 0.05 azalışla 1100.85 puan seviyesine indi.

Reklam
Reklam

Gözlemciler, yeni bir dizi bilanço raporunun açıklanması ve FED Başkanı Alan Greenspan'in haftanın ikinci işlem günü sonlarında kongrede ilk yarı ekonomik görünümü hakkında yapacağı konuşma öncesinde işlemlerin tedbirli bir seyir izlediği görüşündeler. Legg Mason'dan hisse senetleri işlemleri direktörü Tom Schrader piyasa yorumunda, pazartesi günü için "Borsa'da çok küçük bir alım isteği vardı. Wall Street genel olarak olumlu görünüm çizmesi beklenen bilanço raporlarını çoktan satın almış olabilir" ifadelerine yer verdi.

Merrill Lynch'ten David Rosenberg ise, yatırımcıların endişelerini korumaları için hala birçok sebepleri olduğunu belirtti. Rosenberg, "FED'in para politikasını sıkılaştıracağı yönünde endişeler, süregelen enflasyon beklentileri, devam eden jeopolitik riskler, teknoloji sektöründe envanterlerin sıkıntı verici durumu ve negatif reel ücret büyümesi ve seçim yılının getirdiği belirsizlikler yaz boyunca borsada küçük zararların yaşanmasının gayet normal olduğunu öngörmemize neden olan başlıca faktörler" dedi.

Reklam
Reklam