Wall Street günü yükselişle kapattı

NEW YORK (İHA) - Wall Street gelecek hafta yapılacak FED toplantısı ve Irak'ta egemenliğin devri öncesinde endişelerin sürmesine rağmen durgun geçen son oturumların ardından yatırımcıların alım pozisyonuna geçmeleri ile haftanın üçüncü işlem günü kapanışında artıya geçmeyi başardı.

Dow Jones Endüstriyel ortalaması 83.91 puan ve yüzde 0.81 çıkışla 10478.98 puan seviyesine yükselirken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq 26.62 puan ve yüzde 1.33 artışla 2020.77 puan düzeyine ulaştı. Daha geniş kapsamlı Standard and Poor's 500 Endeksi ise 9.65 puan ve yüzde 0.85 değer kazanarak 1144.06 puan seviyesinden günü kapattı.

Reklam
Reklam

Teknoloji hisselerinde görülen toparlanma, FedEx'ten gelen olumlu görünüm haberleri ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, piyasayı son saatlerde yukarı doğru iten etkenlerin başında yer aldı.

Ryan, Beck and Co. işlem direktörü Jay Suskind piyasa yorumunda, "Yaşadığımız toparlanma hareketi piyasa dışında aşırı nakit birikmesinden kaynaklandı. Yatırımcılar FED toplantısı öncesinde duydukları endişeler ve yaz aylarında gelişebilecek bir yukarı harekete duydukları inanç arasında alım kararı verdiler" dedi.