Webber: "Motivasyonumu kaybettim, F1'i bırakıyorum"

Mark Webber, sezon sonunda Formula 1 kariyerini noktalama kararının ardındaki ana sebebi açıkladı. Avustralyalı pilot, son yıllarda motivasyonunu kaybettiğimi söyledi.

Avustralyalı pilot, F1 Racing dergisine yaptığı açıklamada, son yıllarda motivasyonunu önemli ölçüde yitirdiğini söyledi.

Formula 1'de yeni sezona daha başlayabilmek için yeterli istek ve azmi bulamadığını söyleyen Mark Webber; motivasyon, yarışma heyecanı ve arzusunun 24 yaşındaki gibi olmadığını dile getirdi.

Motivasyonunu kaybetmişken Formula 1'de en fazla 1 yıl daha devam edebileceğini söyleyen tecrübeli pilot, Porsche'nin sunduğu fırsatın geri çevrilmeyecek kadar iyi olduğunu söyledi.

F1'e veda ederek Porsche'ye katılmasının kendisi açısından "en iyi hareket" olduğunu belirten RedBull pilotu: "Yıllar önce sporcular hakkında söylenen şeyleri hatırlıyorum. Motivasyonunu koruyabildiğin sürece devam edebilirsin diyorlardı. Bunun ne demek olduğunu açıkçası anlayamıyordum, insan motivasyonunu nasıl kaybedebilir? Fakat geçmişte hiç yaşamadığım bu olay yavaş yavaş benim de başıma geldi" dedi.

Reklam
Reklam

Webber, 2014 sezonunda Porsche ile Le Mans'da mücadele edeceğini açıklamıştı.