"Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), "Webometrics Dünya Üniversiteler" sıralamasında 1303'üncü sırada yer aldı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), "Webometrics Dünya Üniversiteler" sıralamasında 1303'üncü sırada yer aldı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, listede 356 sıra yükselen SAÜ'nün Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer aldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İspanya'nın en büyük kamusal araştırma kurumu olan İspanya Ulusal Araştırma Konseyi (Consejo Superior de Investigaciones Científicas = CSIC) bağlı Cybermetrics laboratuvarlarınca açıklanan Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda en çok yükselen üniversiteler arasında yer aldı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyadaki 20 bin üniversitenin değerlendirildiği çalışmada Sakarya Üniversitesi, dünya sıralamasında 1303'üncü sırada yer aldı. Temmuz 2011 sıralamasında 1659'uncu sırada olan SAÜ böylece 356 basamak birden yükselerek Türk üniversitelerinin dünya listesinde en çok yükselenleri arasında yer aldı. Sakarya Üniversitesi Türkiye listesinde de geçtiğimiz yıla göre 7 basamak birden yükselerek 32'nci sıradan 25'inci sıraya yükseldi."

Muhabir: Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: