Wembley, bir başka bahara kaldı

İngiltere basınında çıkan haberler üzerine bir açıklama yapan İngiltere Futbol Federasyonu, spekülasyonları doğruladı ve yeni Wembley Stadyumu'nun 2007 yılına kadar hiç bir maça ev sahipliği yapamayacağını duyurdu.

İngiltere Futbol Federasyonu, Wembley Stadyumu'nun bu yıl da bitirilemeyeceği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı ve bu bilgiyi doğruladı. Federasyondan yapılan açıklamada, "Wembley Stadı'nı yapan Multiplex Firması ve Wembley Ulusal Stadyum Sorumlusu (WNSL) ile yaptığımız son görüşmede, stadyumun belirlenen tarihlerde bitirilemeyeceği görülmüştür. Yapılan görüşmeler sonucunda Wembley Stadyumu'nun maç takvimi güncellenmiştir. Buna göre, bu statta sonbaharda yapılması öngörülen maçlar, yapılamayacaktır" denildi. Federasyonun bu kararının ardından İngiltere'de sezonun açılış maçı olan Community Shield, İngiltere'nin Ağustos ayında yapmayı planladığı hazırlık maçı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Eylül ayında Andorra ve Ekim ayındaki Makedonya maçları da başka statlarda yapılacak ve yeni bir takvim belirlenecek.

Reklam
Reklam

Son maçına 2000 yılında ev sahipliği yapan İngiltere'nin en eski stadyumlarından Wembley, o günden bu yana yeniden yapılma süreci içerisinde. 90 bin koltuk kapasiteli olması planlanan stat bir türlü belirtilen tarihlerde açılamıyor. İngiltere basınında eleştirilerin hedef noktasında ise stadın yapımcı şirketi Multiplex ve İngiltere Futbol Federasyonu var.