WeTransfer nedir, nasıl kullanılır? WeTransfer dosya gönderme işlemi nasıl yapılır?

Günümüzde artık pek çok belge ve dosya sıklıkla internet üzerinden gönderilir. Hatta internet üzerinden yüksek boyutlu dosyalar da gönderilebilmektedir. Bu noktada hizmet veren platformlardan biri de WeTransfer'dir. Peki, Wetransfer nasıl kullanılır? WeTransfer dosya gönderme işlemi nasıl yapılır?

Günümüz teknolojisinde sayfalarca kâğıt dokümanın fiziksel olarak muhafaza edilmesi neredeyse tarih olmuştur. Dijital çağ ile birlikte bu tür dosyaların ve birbirinden farklı verilerin taşınması/gönderilmesi USB veya harici diskler ile yapılabilir hâle gelmiştir. Ancak, yüksek hızlı internetin ve oluşturulan yeni platformların sayesinde ise dosya transferi işlemleri daha da zahmetsiz bir hâle gelmiştir. Bu platformlar arasında öne çıkanlardan biri de WeTransfer olmuştur. Bu platformu duymayanlar ise ne olduğu ve nasıl kullanıldığı konusunda araştırma yapmaktadır.

Reklam
Reklam

WeTransfer nedir?

WeTransfer dosya gönderme için kullanılan bulut tabanlı bir platformdur. 2009 yılında oluşturulan, Hollanda merkezli bir şirket olan WeTransfer, günümüzde dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahiptir. WeTransfer, büyük ölçekli dosyaların hızlı bir biçimde diğer kullanıcılara gönderilmesini sağlamaktadır. Hizmet, kişilerin dosyalarını yüklemeleri, bir e-posta adresi veya link oluşturmaları ve sonrasında bu linki paylaşarak dosyaları diğer kişilerle paylaşmalarına olanak sağlar.

Sıklıkla merak edilen WeTransfer ile en fazla kaç gb dosya gönderilebiliyor ve WeTransfer ücretli mi sorularını birlikte yanıtlamak gerekirse; WeTransfer ücretsiz kullanıcılara 2 GB'a kadar dosya gönderme imkanı sunar. WeTransfer ücretli olarak ise 200 GB boyutunda dosya gönderip alma ve kişi başına 1 TB depolama alanı gibi imkanlar sağlamaktadır.

WeTransfer nasıl kullanılır?

WeTransfer ile dosya gönderme işlemi son derece basit bir işlemdir. Dosya göndermek için aşağıdaki adımlar sırasıyla takip edilmelidir:

Reklam
Reklam
  • WeTransfer dosya gönderme işlemi için öncelikle internet tarayıcısı üzerinden WeTransfer'in web sitesi olan https://wetransfer.com/ adresine gidilir.
  • 'Dosyalarınızı yükleyin' kısmından gönderilecek dosyalar seçilir veya dosyalar web sayfasındaki ilgili kısma sürüklenir.

Dosyaların sisteme yüklenme işlemi bittiğinde, eğer e-posta transferi gönderilmek isteniyorsa:

  • Alıcıların e-posta adresleri girilir. Birden fazla alıcı eklemek için "+" butonuna tıklanır.
  • Dosyalara ek olarak, e-postaya bir mesaj da eklenebilmektedir.
  • "Aktar" butonuna tıklanır ve dosyalar gönderilir.
  • Dosyaların gönderildiğini haber veren bir onay mesajı gelir ve dosyaların indirme bağlantısı da e-posta olarak iletilir.

Eğer transfer bağlantısı alınmak isteniyorsa:

Reklam
Reklam
  • Üç noktalı yuvarlak kısma tıklanır ve 'Transfer bağlantısı alın' seçilir.
  • Böylece dosyalar yüklenip, başlık ve mesaj eklendikten sonra bir transfer bağlantısı alınabilir.

Telefondan WeTransfer nasıl kullanılır?

Android ve iOS üzerinden dosya gönderebilmek için uygulama olarak WeTransfer indirilmesi gerekir. Ancak, dosyayı alan kişi, dosyayı indirebilmek için bu uygulamaya ihtiyaç duymaz; yalnızca e-postadaki linke tıklayarak dosyayı indirebilit. Telefon üzerinden WeTransfer dosya gönderme işlemi şu şekilde gerçekleştirilir:

  • WeTransfer uygulamasını açılır.
  • '+' seçeneğine tıklanır.
  • 'Bağlantı edin' ve 'E-posta olarak gönder' seçeneklerinden biri seçilir.
  • Çıkan 'Dosya yükle' seçeneğinden göndermek istenen fotoğraf, video ve dosyalar seçilir.
  • Dosya seçimi sonrasında eğer 'E-posta olarak gönder' seçeneği ile dosya göndermek isteniyorsa alıcı e-postası, başlık ve mesaj yazılır. 'Bağlantı edin' seçeneği ile dosya göndermek isteniyorsa da başlık ve mesaj yazılır. Eğer WeTransfer Pro ile ücretli üyelik alınmışsa geçerlilik tarihi seçilip parola eklenebilir.
  • Ardından 'Transfer et' butonuna basarak aktarım işlemi tamamlanır.
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: