WhatsApp'ı geri yükle - WhatsApp tekrar nasıl yüklenir? WhatsApp'ım silindi nasıl geri getirebilirim?

Dünya üzerinde en yaygın kullanılan uygulamalardan biri de WhatsApp’tır. Herhangi bir ücret ödemeden mesaj, sesli ve görüntülü arama yapılabilen WhatsApp, akıllı telefon ve bilgisayarlarda kullanılabilir. WhatsApp silinince tekrar yüklenerek kullanıma devam edilebilir.

WhatsApp silindiği durumlarda uygulamayı tekrar indirmek mümkündür. App Store ya da Play Store üzerinden geri yükleme yapmak mümkündür. İnternete bağlı bir akıllı telefonda WhatsApp’ı geri yüklemek oldukça kolaydır. Uygulama indikten sonra telefon numarası girilerek kullanıma devam edilebilir. Kayıtlı bir hesap olduğundan tekrar kaydolma gibi bir zaman kaybı olmadan dakikalar içinde kurulum işlemleri tamamlanabilir.

WhatsApp tekrar nasıl yüklenir?

Eğer WhatsApp silindiyse ve tekrar yüklemek isteniyorsa uygulamanın geri yükleme süreci oldukça basittir. Kurulum için zahmet gerektirmeyen uygulama sadece telefon numarasının doğrulanmasını ister. İşte adım adım WhatsApp'ı geri yükleme işlemi:

Reklam
Reklam
  • Android için Google Play Store, iPhone için App Store üzerinden arama çubuğuna WhatsApp yazılarak yükle butonuna basılmalı ve uygulamanın cihaza yüklenmesi beklenmeli.
  • Uygulama yüklendikten sonra kayıtlı telefon numarası girilmeli ve telefona gelen doğrulama kodu ile numara doğrulanmalı.
  • Yedeklenme yapılmışsa yedekler geri yüklenmeli. WhatsApp, genellikle cloud (bulut) üzerinden mesaj yedeklemeleri yapar. Eğer yedekleme yapılmışsa eski mesajları geri yükleme seçeneği sunacaktır. Geri yükle seçeneğine tıklanarak silinmiş olan mesaj ve dosyalar geri yüklenebilir. Eğer yedekleme yapılmamışsa eski mesajların geri getirilmesi mümkün değildir.

Bu adımlar izlenerek silinen Whatsapp geri yüklenebilir ve kullanıma devam edilebilir.

Reklam
Reklam

WhatsApp'ım silindi nasıl geri getirebilirim?

Dünya genelinde popüler olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılara internet üzerinden mesajlaşma imkanı sunar. Belge, ses kaydı, fotoğraf ve video gönderimi, sesli ve görüntülü arama da WhatsApp üzerinden yapılabilir. Bireysel sohbetlerin yanı sıra grup sohbetlerine de olanak sağlar. Ücretsiz olarak dünyanın her yerinde bağlantı kurmaya olanak sağlar. Android ve iOS cihazlarda kullanılabilir. Kullanımı oldukça basittir. Kullanıcı dostu arayüze sahip uygulama herkesin anlayabileceği şekilde tasarlanmıştır. WhatsApp bazı durumlarda silinebilir.

Telefondan WhatsApp silindiğinde ve geri yüklenmek istendiğinde izlenilmesi gereken adımlar da oldukça basittir. Akıllı telefonlara uygulamayı geri indirmek için uygulama marketine girmek gerekir. Arama kısmından WhatsApp uygulaması bulunarak geri indirme yapılmalıdır. Geri indirmenin ardından WhatsApp telefonda tekrar kullanılabilir.

WhatsApp geri getirme işleminde silinen uygulama telefona geri yüklendikten sonra birkaç adımla kullanıma devam edilebilir. Uygulama indirildikten sonra ilk olarak telefon numarası girilmelidir. Girilen telefon numarasını onaylamak için sms gelecektir. Gelen kod WhatsApp uygulamasına yazılır. Uygulamada yedekleme açık ise eski sohbet ve medyaların geri yükleme seçeneği sunulacaktır.

Reklam
Reklam

Sohbet yedeğini geri yükle seçeneğiyle eski mesaj ve medya geri yüklenebilir. Yedekleme yapılmadıysa bu seçenek olmayacaktır. Ardından uygulama kişiselleştirilebilir. İsim soyisim yazılarak profil fotoğrafı eklenebilir ya da önceki profil fotoğrafı kullanılmaya devam edilebilir.

WhatsApp silinip tekrar yüklendiğinde bildirim ve sohbet ayarları değişecektir. Bu değişiklikleri ayarlar kısmından düzenlenerek istenilen hâle getirilebilir. Sohbet arka planı da yine ayarlar kısmından düzenlenebilir. Sohbet ayarlarından yedekleme ayarları da yapılabilir. Yedekleme otomatik olarak seçilebileceği gibi günlük, haftalık ya da aylık olarak da yedekleme yapılabilir.

"Yedeklemeye medyayı dahil et" seçeneğinde fotoğraf, video, belge ve ses kayıtları gibi medyalar da yedeklenecektir. Yalnızca mesajların yedeklenmesi isteniyorsa medya yedeklemeye dahil edilmeyebilir. WhatsApp’ın silinmesi durumlarında mesajların ve verilerin kaybedilmemesi ve geri yüklenememesi gibi olumsuzlukların yaşanmaması için yedeklemenin açık olması önerilir. Silinen ve yedeği olmayan mesajların geri getirilmesi mümkün değildir.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: