WhatsApp neden açılmıyor, yasaklandı mı?

WhatsApp neden açılmıyor merak konusu. Geceden bu yana WhatsApp'tan faydalanmak isteyen vatandaşlar, WhatsApp neden açılmıyor, sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor.

WhatsApp neden açılmıyor, merak ediliyor. Türkiye'de en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp geceden bu yana kullanılamıyor. Özellikle gençlerin mesajlaşmak için yoğun bir şekilde kullandığı WhatsApp açılmıyor. WhatsApp'ta yaşanan sorun neden kaynaklandı henüz bilinmiyor. Kullanıcılar genel bir sorunun olup olmadığına yanıt bulmak istiyor.

WHATSAPP NEDEN AÇILMIYOR?

WhatsApp neden açılmıyor, sorusuna yanıt aranırken, henüz bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor. Gece saat 01.00'den bu yana WhatsApp kullanmak isteyenler, erişimde sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle geceden bu yana soruna bir çözüm bulmaya çalışılıyor. Sorunun sadece Türkiye'de mi, yoksa tüm dünyada mı yaşandığı merak konusu. Bu arada sorun yalnızca WhatsApp'ta değil, Facebook, Twitter gibi platformlarda da yaşanıyor. Ne Turkcell'den ne de Turk Telekom'dan bu konuda bir açıklama yok. Diğer yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konu hakkında bir açıklama yapmamış. Ayrıca kurumun sitesinde yer alan Site Bilgileri Sorgu Sayfası'nda yaptığımız sorgulamada WhatsApp hakkında bir mahkeme kararı olmadığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Diğer taraftan DNS ayarlarını değiştiren yahut VPN kullanan internet kullanıcıları erişiminde sorun yaşadıkları sitelere girebiliyorlar. Bu da bize sorunun yalnızca ülkemizde yaşandığını, dünya genelinde böyle bir sorunun olmadığını gösteriyor.

GÜVENLİK AÇISINDAN TEDBİR ALINDI

Başbakan Binali Yıldırım bugün gazetecilerin sorusu üzerine yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak, "Arkadaşlar güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner" diye konuştu.