WhatsApp sesli arama özelliği nasıl aktif hale getirilir?

Uzun zamandır beklenilen WhatsApp sesli arama özelliği sonunda kullanıcılara sunuldu. Ama nasıl aktif hale getirileceği anlaşılamadı. İşte çözümü...

Uzun zamandır beklenilen WhatsApp sesli arama özelliği sonunda kullanıcılara sunuldu. Ama nasıl aktif hale getirileceği anlaşılamadı. İşte çözümü..


Öncelikle Android işletim sistemli telefonlarda kullanılacak olan WhatsApp sesli arama yakın zamanda İOS için de çıkacak. WhatsApp'ın sesli arama özelliğini kullanabilmek için yapmanız gereken ufak bir işlem var. İşte WhatsApp sesli arama özelliğini aktif hale getirmenin yolu.


WhatsApp sesli arama özelliğinden yararlanmak ve güncelleme için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.

Reklam
Reklam

WHATSAPP SESLİ ARAMA ÖZELLİĞİ NASIL AKTİF HALE GETİRİLİYOR?

WhatsApp'ın internet üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilecek bu yeni özelliğini akıllı telefonlarında kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken işlem oldukça basit.


Mobil cihazlarından WhatsApp'ın resmi internet sayfasına giren kullanıcılar buradaki download (indir) butonuna basarak yeni versiyonu cihazlarına yükleyebiliyor.


Yeni özelliğin iOS ve BlackBerry gibi platformlara ne zaman geleceği hakkında ise şu an için resmi bir açıklama bulunmuyor.



Artık hemen herkesin ismini bildiği Whatsapp tıpkı SMS gibi telefonların sabit uygulamalarından biri haline geldi. Peki Whatsapp'ı ne kadar iyi tanıyoruz? Engellendiğimizi nasıl anlarız? İşte Whatsapp'la ilgili merak edilen her şey..

Whatsapp Lock şeklinde herhangi bir uygulama mağazasında arama yaparak üçüncü parti uygulamalarla Whatsapp'ın girişine 4 haneli şifre koyabilirsiniz. Böylece telefonu birine verseniz bile Whatsapp mesajlarınızı kimse okuyamaz


Eğer sohbet kayıtlarını kendi elinizle sildiyseniz ve o an cihazınızın bir yedeğini almadıysanız kayıtlar tamamen silindi demektir. Whatsapp sunucuları sohbet kayıtlarını tutmadığından şirketten de bu kayıtları talep edemezsiniz.

Reklam
Reklam

Whatsapp'ın en önemli özelliklerinden birisi konuştuğunuz kişinin o an Whatsapp kullanıyor olup olmadığını görebilmeniz. Ancak uygulamadan çıkan kullanıcı Whatsapp'ı tam kapatmadığı durumlarda 5 ila 10 dakika boyunca karşı tarafa çevrimiçi olarak görülebiliyor. Bunu da hesap etmekte fayda var.


Whatsapp kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun sisteme bağlanamama problemidir. Bu tip bir problem yaşıyorsanız internet bağlantınızı kontrol etmenizde fayda var. Bazı WiFi bağlantıları Whatsapp'ta mesajlaşmayı engelleyebiliyor. Bu arada Whatsapp'ın sık aralıkla çöktüğünü ve globalde mesaj trafiğinin yer yer kesildiğini de hatırlatalım.


Hayır. Whatsapp bugüne dek tüm sürümlerinde sadece tek telefon desteği vermekle yetindi. Yani birden fazla telefondan aynı Whatsapp hesabını kullanamazsınız.

Gizliliğe çok önem verenlerden misiniz? Peki size profil resminizi sadece belirlediğiniz kullanıcı grubunun görebileceğini söylesek ne derdiniz? Profil resmi ayarlarınızı yapmak için Ayarlar > Hesabım > Gizlilik yolunu izleyebilirsiniz. Burada, "profil fotoğrafı" seçeneğini dilediğiniz gibi ayarlayın.

Reklam
Reklam

Whatsapp'ta mesaj almak istemediğiniz herhangi bir numarayı bloke edebilirsiniz. Bunu yaptığınızda artık karşı taraf ne yaparsa yapsın size mesaj yoluyla ulaşamaz.

Whatsapp'ta bunu anlamanın net bir yolu yok; ancak tahmin yürütülebilir. Örneğin Whatsapp'ta yazdığınız kişi mesajlarınıza hiçbir şekilde dönmüyorsa ve attığınız mesajlar sadece tek onay işaretiyle kalıyorsa engellemeniz söz konusu olabilir.


Ayrıca karşı tarafı Online veya Çevrimiçi olduğunu göremiyor ve durum kısmı hep boş görünüyorsa da bu engellendiğinize işaret olabilir. Ancak karşı tarafın gizlilik ayarlarından durum bilgisini kapaması söz konusuyla engellenmeseniz de durum bilgisi göremezsiniz. iPhone'da bu ayar mevcutsa da Android'de kullanıcının durum bilgisini saklaması söz konusu değil.


Whatsapp'ta mesaj alıp gönderirken onay işareti dikkatinizi çekmiştir. Tek onay işareti attığınız mesajın gönderildiğini ancak karşı tarafın bu mesajı henüz okumadığnı gösterir. Çift onay işareti göründüğünde ise karşı tarafa bu mesajın ulaştığı anlaşılabilir. Çift mavi tik gördüğünüzde ise mesajınızı karşı tarafın okuduğunu anlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Onay işareti yerine saat ikonu görürseniz mesajınızın henüz gönderilmediği manasını çıkarabiliriz. Bazı zamanlar internette yaşanılan sorunlar nedeniyle bu ibareyle sıkça karşılaşırız. Kırmızı renkli ünlem gördüğümüzde ise mesaj karşı tarafa ulaşmamıştır. Bağlantınızı kontrol edip tekrar göndermelisiniz.

Konuşma kayıtlarınızı dilediğiniz zaman yedekleyebilirsiniz. Bunun için ayarlara girip sohbet geçmişinizi


Sıkça sorulan sorulardan biri de Whatsapp'tan kullanıcının istediği herkesle konuşup konuşmayacağı... Whatsapp'ta rehberinizde olan herkesi Whatsapp üzerinden görebilirsiniz. Bunun için karşı tarafın rehberinde bulunmanıza da gerek yok; çünkü sistem telefon rehberinin üzerine kurulu.


Ancak karşı tarafın rehberinde bulunmuyorsanız o kişiye Whatsapp'tan ileti gönderdiğinizde ekrana düşen mesaj telefon numarası şeklinde görülecektir. Kullanıcı tanımadığı kişilerden gelen mesajları elbette engelleme yetkisine sahip.

Bunun için iPhone'larda Favoriler kısmına girmeniz yeterli. Bu listeye otomatik olarak giren tüm kullanıcıların Whatsapp kullandığını söyleyebiliriz. Bugün için pek çok akıllı telefon Whatsapp'ı destekliyor. Android, BlackBerry, iPhone ve Windows Phone'lu birçok cihazda Whatsapp sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Reklam
Reklam

Whatsapp'tan mesaj alıp göndermenin herhangi bir ücreti yok. Elbette kullandığınız telefon operatörüne ödediğiniz internet paketi ücretini olaya dahil etmezsek. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirirken de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Whatsapp'tan mesaj alıp göndermenin herhangi bir ücreti yok. Elbette kullandığınız telefon operatörüne ödediğiniz internet paketi ücretini olaya dahil etmezsek. Uygulamayı App Store veya Google Play Store'dan indirirken de herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Whatsapp, BBM gibi platformların aksine telefon rehberinizi kullanır. Böylece Whatsapp için ayrıca herkese PIN göndermek zorunluğunuz olmadığı gibi tek tek rehberdeki numaraları da uygulamaya eklemezsiniz.

Yapacağınız tek şey Whatsapp'ı telefonunuza indirmek... Hepsi bu... Uygulama zaten otomatik olarak rehberinizi Whatsapp'a entegre edecektir.


Facebook tarafından satın alındıktan sonra popülerliğini koruyan WhatsApp'ın 600 milyondan fazla aktif kullanıcısı var.


Ancak mobil sohbet uygulaması, hala bilgisayardan mesaj göndermenize ve almanıza izin vermiyor.


WhatsApp belki bunu bilerek yapıyor; ancak PC'lere yönelik bir WhatsApp'ın geleceğine dair işaretler de var.


Bu işlev resmi olarak gelene kadar diğer geliştiricilerin çözümlerine bakmanız gerekiyor.

Reklam
Reklam

PC'den WhatsApp erişimi işini en iyi yapan araç ise şu an itibariyle WhatsRemote.


WhatsApp'ı ve diğer mesajlaşma uygulamalarını PC'nizde Windows veya Mac üzerinde emulator'ler üzerinden çalıştırmanız mümkün.


Ancak bu yöntemde Android emulator'ü BlueStacks'ı kullanmanız gerekiyor. Asıl sorun ise PC'nizde aslında yeni bir WhatsApp hesabı oluşturmanız. Yani mesajlarınızı arkadaşınıza farklı bir hesaptan yazmış oluyorsunuz; dolayısıyla telefonuzdaki ve PC'nizdeki mesajlar eşitlenmiyor.


WhatsRemote ise bu sorunu çözmeye en çok yaklaşan uygulama.


WhatsRemote, web tabanlı bir WhatsApp istemcisi.


WhatsRemote'un Android uygulamasını telefonunuza kurup, Google hesabınızla oturum açtıktan sonra PC'nizden web uygulamasına gidiyorsunuz. Google ile oturum açmakta sorun yok ancak diğer gizlilik endişeleri için yapacak pek bir şey yok gibi görünüyor.


Önemli not: WhatsRemote sadece root'lu telefonlarda çalışıyor. Yani telefonunuzu root'lamadıysanız ya da bunun ne olduğunuz bilmiyorsanız. Bundan sonraki sayfalara devam etmemenizi tavsiye ediyoruz.

Reklam
Reklam

Web uygulamasının görünümünün müthiş olduğunu söylemek zor, ancak iş görüyor.


Sol tarafta sohbetlerinizin tam listesini görebiliyorsunuz. Herhangi birine tıkladığınızda küçük bir pencere açılıyor ve burada klavyenizi ve yüz simgelerini kullanarak sohbete başlayabiliyorsunuz.


Kaç pencere açabileceğiniz, ekranınızın genişliğiyle sınırlı. WhatsRemote, yeni mesaj aldığınızda masaüstü uyarıları gösterebiliyor ve ses çalabiliyor. Uyarıların içinde mesajın kendisi de görünüyor.


Buraya kadar her şey yolunda gibi görünse de WhatsRemote'un çözülmesi gereken birkaç önemli problemi var;


- WhatsRemote ücretli bir hizmet ve ücretsiz olan WhatsApp'ı kullanırken kendinizi soyulmuş gibi hissettirebiliyor.


6 ay için 1,5 dolar çok düşük bir ücret, ancak yine de ücretli olması bize garip geldi. Uygulamayı satın almadan önce 3 gün deneyebiliyorsunuz.


- WhatsRemote ile yeni bir kişiyle sohbet başlatmanız mümkün değil, bunu telefondan yapmanız erekiyor.


- WhatsRemote, resimleri ve videoları sohbet içinde değil, bir link yoluyla yeni bir sekmede gösterebiliyor.

Reklam
Reklam

- WhatsRemote, arkadaşlarınızın gönderdiği mesajları "okundu" olarak işaretlemiyor. Bunun için WhatRemote Android uygulamasını açıp "mark all read" düğmesine basabiliyor ve tüm mesajları okundu olarak işaretleyebiliyorsunuz.