WhatsApp'ta anket nasıl yapılır? WhatsApp'ta anket yapma

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, nispeten yeni olan anket özelliğiyle birlikte ön plana çıkar. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde akıllarındaki soruları arkadaşlarına sorarak anket oluşturabilir ve ekledikleri seçeneklerle anket sonuçlarını ekranlarında rahatça takip edebilirler. Bu özelliği henüz keşfetmemiş olanlar, nasıl anket oluşturulacağını merak etmektedir. Peki, Whatsapp anket yapma özelliği nasıl kullanılır?

Anlık mesajlaşma denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri olan WhatsApp hem bireysel sohbetlerde hem de gruplarda anket oluşturma imkanı sunar. WhatsApp'ın anket özelliği, kullanıcıların hızlı ve basit anketler oluşturmasına olanak tanır, bu anketler arkadaşlarına veya gruplara yönelik olabilir. Kullanıcılar bu özellik sayesinde anketler düzenleyebilir ve katılımcıların cevaplarını kolayca toplayabilir. Oluşturulan anketler, kullanıcıların arkadaşlarıyla veya gruplarla paylaşılabilir ve katılımcılar, cevaplarını metin veya fotoğraf mesajı şeklinde iletebilir. Örneğin arkadaş yemeğinde bir yer seçmek konusunda kararsız kalınırsa, WhatsApp’ta anket açarak herkesin fikri alınabilir. WhatsApp'ın bu özelliği, karar verme sürecini daha demokratik bir hale getirir

Reklam
Reklam

Whatsapp anket nasıl yapılır?

WhatsApp'ta anket oluşturabilmek için telefonda WhatsApp uygulamasının en son sürümünün kullanılması gerekir. Eğer uygulama güncel değilse, App Store veya Google Play Store üzerinden güncellenerek kullanılmaya başlanabilir.

WhatsApp'ta anket yapma için ilk olarak telefonunuzdaki uygulamayı açılır. Sonra anket yapmak istediğiniz sohbete gidilir.

Sohbet penceresinin alt kısmında bulunan ataş simgesine dokunulur. Burada Galeri, Belge gibi seçeneklerin yanı sıra anket simgesi mevcuttur. Anket simgesine dokunulduğunda anket oluşturma ekranı açılır.

Eğer hazırladığınız ankete diğer kullanıcıların birden fazla oy verebilmesini istiyorsanız, "Birden çok yanıta izin ver" seçeneğinin etkinleştirilmesi gerekir. Eğer her kullanıcının yalnızca bir seçeneği işaretleyebilmesini tercih ediyorsanız, bu seçeneğin devre dışı bırakılması gerekir.

Anket oluşturma sürecinde başlangıçta ekranda iki seçenek yer alır. Her iki seçeneğe yanıt ekledikten sonra otomatik olarak bir yeni seçenek daha açılır. Üçüncü seçeneği ekledikten sonra bir sonraki seçenek otomatik olarak belirir. Bu şekilde, seçenek sayısını hızlı ve kolay bir şekilde belirlenebilir. Bu noktada WhatsApp anket kaç seçenek imkanı sunar sorusunun yanıtı aranır. Ankete en fazla 12 seçenek eklenebilir.

Reklam
Reklam

Anketin soruları ve seçenekleri belirlendikten sonra, "Gönder" butonuna basılarak oluşturulan anket sohbet penceresine gönderilebilir, "Oyları Görüntüle" seçeneği kullanılarak, katılımcıların oylarının güncel durumu takip edilebilir.

WhatsApp anket adımları kısaca şöyledir:

  • WhatsApp'ı açın.
  • Bir sohbeti görüntüleyin.
  • Ataş simgesinin üzerine dokunun.
  • Anket simgesine basın.
  • En üst kutucuğa soru yazın.
  • Alttaki kutucuklara cevaplar yazın.
  • Gönder butonuna basın.

Ayrıca, anket gönderildikten sonra oluşturulan anketi silmek isteyen kullanıcılar, bunu normal mesaj veya fotoğraf silme işlemiyle aynı şekilde yapabilirler. Anketin üzerine basılı tutulduğunda çıkan seçenekler arasından "Sil" seçeneği seçilir "Herkesten Sil" seçeneği işaretlenir ve anket silinir.

Son olarak, WhatsApp anket özelliği sadece mobil cihazlarda değil, aynı zamanda masaüstü Web WhatsApp özelliğinde de kullanılabilmektedir.

Reklam
Reklam