WhatsApp Web, mobil sürümü ile karşılaştırıldığında özellkle uzun mesajlar açısından daha pratik bir çözün sunuyor. Kalvye ile yazmanın rahatlığı ile Whatsapp Web'de daha hızlı bir şekilde uzun mesajlar yazabilirsiniz. Tabii daha uzun mesajlar telefonunuzda daha fazla depolama alanı gereksinimi demektir. Whatsapp Web özellikle iş yerlerinde bütün bilgisayar başında çalışanlar için pratik bir çözüm. Peki Whatsapp Web nasıl aktifleştiriliyor ve çalışıyor?
2015'in ikinci çeyreği itibariyle bilgisayarların tarayıcılarında da çalışmaya başlayan WhatsApp Web, tam olarak şu şekilde çalışıyor:
2. Telefonunuzda WhatsApp'ı açın.
*Android'li telefonlarda Sohbet ekranındayken Menü > WhatsApp Web yolunu izleyin.
*iOS'ta Ayarlar > WhatsApp Web'e dokunun.
Windows Phone'da ve Nokia S60'ta Menü > WhatsApp Web yolunu izleyin.
3. Telefonun kamerasını bilgisayarınızın ekranına yönlendirerek QR kodunu okutun.
Whatsapp'ın en büyük faydalarından bir tanesi de şüphesiz ki konum paylaşabilme özelliği. Direkt olarak Google'dan aldığı konum servisi, dışarıdan bağlantı oluşturarak kişiler arasında paylaşılıyor. İsabetli olması adına hücresel verinin değil, kablosuz ağ bağlantısının kullanılması ağırlıklı olarak tavsiye edilir. Fakat, WhatSapp web'ten eğer konum paylaşımı yapıyorsanız, gönderdiğiniz konum bilgisi, mobil cihazınızın bağlantı türüne göre 'şaşırabilir' Dolayısıyla hem WhatsApp web bağlantınızın hem de mobil bağlantınızın kablosuz ağ üzerinden bağlı olduğuna emin olmanız gerekiyor.
Elbette WhatsApp mobil gibi, web versiyon da uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunuyor. Böylece mesajlarınız 3. taraflarca görüntülenebiliyor. Üstelik bu durum şu sıralar uluslar arası kamuoyunda politik krizlere dahi yol açtı. Tüm bunlara rağmen, WhatsApp web'i kullandığınız tarayıcının güvenliği, bir proxy ile desteklenmiyor veya güvenilir bir VPN ile desteklenmiyorsa WhatsApp web'in uçtan uca koruması pek de işe yaramayabilir.