Whitmarsh'dan Hamilton ve Ryan itirafı

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton'ın Avustralya Grand Prix'den ihraç edilmesinden sonra takımın kendini içinde bulduğu durumdan "çok derin üzüntü" duyduğunu söyledi.

FIA'nın Hamilton'la birlikte, yarış hakemlerine kasıtlı olarak yanıltıcı bilgi vermekle suçladığı Dave Ryan'ın görevini askıya almak zorunda kalan Whitmarsh, takımın olanlardan dolayı mahcubiyet yaşadığını da kabul etti.

Whitmarsh öğleden sonra düzenlenen basın toplantısında, Ryan'ın görevini askıya almaktan başka tercihi olmadığını belirterek, "Sizin de hayal edebileceğiniz gibi, takım için çok üzücü bir gün. Bu hafta sonu bunların üstesinden gelmek zorundayız" dedi.

Reklam
Reklam

Whitmarsh, "Benim açımdan çok büyük bir üzüntü, bu yıl özellikle sezonun başında hiç de olmasını istemediğimiz türden olaylar" dedi.

Ryan ve Hamilton'ın yarış hakemlerine, telsiz konuşmalarını anlatmama kararının, üst yönetime danışılmadan alınmış tek taraflı bir karar olduğunu belirten Whitmarsh, "Sanırım Davey'i tanıyan herkes onun yarış hakemlerini kasıtlı olarak yanıltma niyetinde olmadığını bilir" diye konuştu.

Bu arada Hamilton'ın Melbourne'deki yarış hakemleri toplatında tümüyle dürüst davranıp davranmadığı sorusuna Whitmarsh, "Hayır, sanırım Lewis tümüyle dürüst değildi" cevabını verdi.

Ryan'ın takımda devam edip etmeyeceğine Malezya GP sonrasında karar verileceğini belirten Whitmarsh, bu olaydan dolayı istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna da, "Bugün aklımdan geçen birçok şey oldu. Tüm bunlar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığımız bir hafta sonunda oldu" dedi.

Whitmarsh, "Takım şu an, bu organizasyondaki çok önemli bir çalışanını kaybetti. Öncelikle buradaki işimizi bitirmeyiz. Hiçbir şeyi ihtimal dışında tutmuyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

TurkiyeF1.com