Who: Sağlık, Refah, Çevre Ve Gelişim Için Tütüne Hayır

– Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan raporda, tütün kullanımına karşı verilen mücadelenin milyonlarca insanı hastalıklar ve tütün kullanımına bağlı

– Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan raporda, tütün kullanımına karşı verilen mücadelenin milyonlarca insanı hastalıklar ve tütün kullanımına bağlı ölüm vakalarından kurtaracağı, fakirlikle mücadelede etkili olacağı ve geniş ölçekli doğa bozulmalarını engelleyeceği bildirildi.
2017 Dünya Tütüne Hayır Günü’nde WHO, tütün kullanımının ulusların küresel çapta büyümelerini tehdit ettiğini raporlayarak, hükümetleri tütüne karşı savaşa çağırdı. Tütüne karşı verilmesi tavsiye edilen mücadele kapsamında tütün ürünlerinin reklamlarına yasak getirmek, tütün ürünlerinin paketlenerek satılmasının teşvik edilmesini engellemek ve kapalı alanlarda tütün ürünleri kullanımını engellemek var.
Raporda, tütün ürünleri kullanımının her yıl yedi milyon can aldığını ve sağlık giderlerinin yanı sıra verimliliği de düşürerek, yıllık maliyetinin 1.4 trilyon dolara ulaştığı belirtiliyor.
Tütün kullanımının bütün dünyayı tehdit ettiğini söyleyen WHO Genel Sekreteri Dr Margaret Chan, “Tütün kullanımı fakirliği tetikliyor, ekonomik üretkenliği düşürüyor ve kapalı mekânlarda hava kirliliğine yol açıyor. Hükümetlerin alacağı sağlıklı bir tütün karşıtı bir politika ile ülkelerinin geleceklerini koruyarak, edilecek tasarrufla sağlık ve diğer sosyal hizmetler alanları için yeni kaynaklar yaratılabilir.” dedi.
Tütün ürünleri kullanımının küresel gelişmenin önünde bir engel olduğunu söyleyen WHO Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Direktörü Dr Douglas Bettcher, “Tütüne bağlı hastalıklar ve ölümler fakirliği tetikliyor, ev ihtiyaçlarına harcanması gereken parayı tütün ve tütün ürünlerine harcanmasına sebep oluyor ve insanların sağlığını bozarak medikal harcamalara sebep oluyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz