WiFi Destekli SD Bellek: Toshiba FlashAir

Toshiba, IFA 2011 fuarında yeni nesil SDHC belleklerini tanıttı. Önümüzdeki yıl piyasada satılacak olan bu bellekler, kablosuz haberleşme teknolojisine sahip olmaları ile fark yaratıyorlar.

Fotoğraf çekmek her ne kadar zevkli olsa da, çekilen resimleri bilgisayarlara aktarmak bir o kadar da insanlara zor geliyor. Toshiba, dijital fotoğraf makine sahiplerini dinlemiş olmalı ki IFA fuarında kablosuz teknolojiyi destekleyen bir SDHC bellek kartı geliştirdi.

Flash Air olarak adlandırılan ve W-Lan destekli olan bu bellek kartı sayesinde, çektiğiniz resim ve videoları zahmetsizce bilgisayarlara aktarabiliyorsunuz. Ürünün diğer bir özelliği, Internet’te bulunan bazı servislere resim ve video transferini bilgisayar olmadan da yapabilmeniz.

Reklam
Reklam

802.11n kablosuz standardını destekleyen bu ürün, 8 GByte büyüklüğünde bir kapasiteye sahip. Üzerinde bulunan AES şifreleme tekniği ile (WPA2) verileri güvenli bir şekilde transfer edebilen FlashAir, Class 6 standardı sayesinde saniyede 6 MByte’lık bir veri yazma hızına ulaşıyor.

[

****](http://www.scroll.com.tr/47376/acerin-macbook-air-rakibi/)