Wii U’nun işlemcisi X360 ve PS3′den Yavaş mı?

Son günlerde Wii U’nun işlemcisinin, ihtiyar konsollar PS3 ve X360′dan daha yavaş olduğu iddia ediliyordu. Gerçek ortaya çıktı…

Nintendo’nun çiçeği burnunda oyun konsolu Wii U’nun sır gibi saklanan işlemci performansları ortaya çıktı. Ortaya çıkan sonuç ise işlemci performansının 6-7 yıllık konsollar olan Xbox 360 ve PlayStation 3′den düşük olduğu yönünde!

Zira PlayStation 3′ün Cell ve Xbox 360′ın Xenon işlemcileri, çekirdek başına 3.0 – 3.2 GHz hız sunarken, Wii U bu rakamın bir hayli gerisinde kalıyor. Yapılan testlerde ortaya çıkan netice, Wii U’nun her bir çekirdeğinin 1.243125 GHz hızında olduğunu gün yüzüne çıkardı.

Reklam
Reklam

Wii U’nun performans sorunu bununla da kalmıyor. Zira grafik yongaları karşılaştırıldığında da Wii U, eski nesil konsollardan farklı değil. 549.999755 MHz saat hızında çalışan Wii U’nun grafik yongası, bu alanda PlayStation 3 ve Xbox 360 ile hemen hemen aynı seviyede gözüküyor.

Peki Call of Duty: Black Ops 2 gibi oyunlarda 7 yıllık konsollar ile benzeri performans yakalayan Wii U, düşük işlemci hızlarına rağmen bunu nasıl yapıyor? Aslında cevap basit. Wii U’nun mimarisi, daha düşük işlemci kapasitesiyle daha yüksek performansa ulaşmasını sağlıyor. Ancak yine de ortaya çıkan rakamlar, Wii U için hayal kırıklığı oldu. Bakalım firma, konuyla ilgili nasıl bir açıklama yapacak…

[

](http://www.scroll.com.tr/98082/microsoft-surface-pronun-fiyatini-acikladi/)