Williams egzost sorununu çözmeye kararlı

(TürkiyeF1.com) - WilliamsF1 takımı Mark Webber ile Monaco grand prixisine çok iyi bir başlangıç yapmıştı. Avustralyalı pilot belkide aracında oluşan egzost problemi olmasaydı podyma çıkabilecekti. Ne var ki yarışın kaderini değiştiren olaydan sonra aracından sinirli bir şekilde inen Webber içinde yarışın sonu gelmişti. Mark Webber 49. turda önündeki iki araca tur bindirdikten sonra yavaşlayarak kenara geldi ve dumanlar çıkan aracını terketti. Williams'ın diğer sürücüsü Nico Rosberg ise takım arkadaşının yarış dışı kalmasından üç tur sonra bariyerlere çarparak kendisi içinde yarışın sonunu getirmiş oldu.

Reklam
Reklam

Williams takımı geçen yedi yarış sonunda 10 puan tolayabilirken oluşan sorunları aşmakta güçlük çekiyor.

WilliamsF1 takımı teknik direktörü Sam michael konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamalamada şunları söyledi: "İki sürücümüzde yarışta egzost problemleri ile uğraştılar. ısınan bacalardan dolayı bazı kablolarda erimeler meydana geldi. Bu nedenle Webber yarış dışı kaldı. Halbuki Webber yarışta ikincilik için çok büyük bir favoriydi. Buna rağmen rakiplerimizle hemen hemen aynı depo benzin ile yarışa başladık ve mücadeleci olabildik."

"Şimdi önümüzde halletmemiz gerekn sorunlara yoğunlaşacağız. Egzost sorunu sezon başından bu yana devam ediyor ve artık bunun tam anlamıyla çözmemiz gerekiyor."